Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megáldották a felújított oladi templomot

megaldottak-a-felujitott-oladi-templomot-15Több éves munkát követően kívül-belül megújult Szombathely Olad városrészén a Szentháromság-templom. 2021. szeptember 19-én áldotta meg az épületet Székely János megyéspüspök. 

megaldottak-a-felujitott-oladi-templomot-40A Szentháromság-templom építésének 225 éves évfordulóját ünneplik idén az oladi hívek. Az évfordulóra sikerült befejezni a templom felújítását, amely több évet vett igényben. Kezdődött a külső megújítással, tavaly ősszel pedig a belső munkálatokat is elkezdhették. 

Székely János megyéspüspök áldotta meg a templomot, amely ünnepen az újraválasztott egyházközségi képviselőtestület tagjai is letették esküjüket. 

 

megaldottak-a-felujitott-oladi-templomot-45Szentbeszédében Székely János a Szentháromság titkára irányította rá a hívek figyelmét, kiemelve: nekünk is rá kell jönnünk arra, hogy szeretetre születtünk. Meg kell értenünk, hogy egyéniségünk középpontja valahol önmagunk felett van, önmagunkon túl. Akkor találjuk meg önmagunkat, ha önmagunkat elveszítjük, odaadjuk magunkat, ha nagylelkűen és önfeledten élünk. Nagylelkűen élünk mit az Atya és elfogadóan mint Jézus, tette hozzá a megyéspüspök.

Székely János az egyházközségi képviselőtestület tagjaitól azt kérte, hogy támaszkodjanak Krisztusra, életükkel sugározzák Isten jelenlétét. Így lehetővé válik, hogy