Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Az örök élet forrásánál - Bemutatták a Szombathelyi Egyházmegye új könyvét

konyvbemutato-20Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva ünnepi albumot jelentetett meg a Szombathelyi Egyházmegye. Szeptember 27-én mutatták be a kiadványt a Székesegyházban. 

konyvbemutato-2Szeptember 5-12. között rendezték meg hazánkban az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A kiemelkedő eseményre időzítve jelent meg a Szombathelyi Egyházmegye új kiadvány, amely Az örök élet forrásánál címet viseli. A kötetet a szombathelyi Székesegyházban mutatták be szeptember 27-én. 

A kötet szerkesztője dr. Kürnyek Róbert pasztorális helynök mutatta be a kiadványt a megjelenteknek. A kötet elsősorban képes album. A fényképek – amelyek közül több most került először publikálásra – bemutatják egyházmegyénk híveinek tiszteletét az Oltáriszentségben jelenlévő Jézus iránt. Láthatók felvételek szentmisékről, templomok Eucharisztikus vonatkozású ábrázolásairól, szobrairól, emellett lelkiségi írásokat is olvashatnak az érdeklődők a kötetben pl. Brenner Jánostól vagy Mindszenty Józseftől. 

A kiadvány megvásárolható a Martinus Könyvesboltban vagy webshopjában. 

konyvbemutato-25A kötetbemutató után hálaadó szentmise vette kezdetét. Az elmúlt hetekben már számos hazai egyházmegyében mutattak be hálaadó szentmisét az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért. Székely János megyéspüspök szentbeszédében a világesemény sikereit, eredményeit összegezte a híveknek, kiemelve többek között a keleti egyházak magas rangú képviselőinek jelenlétét, vagy a cigányság megjelenését. 

A könyvbemutató és szentmise visszanézhető itt.