Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Összefogtak a templomért - Megújult a vasegerszegi templom belső tere

templommegaldas-vasegerszegen-4A hívek összefogásának és a Szombathelyi Egyházmegye anyagi támogatásának köszönhetően megújult az elmúlt hónapokban a vasegerszegi templom belső tere, amelyet Székely János megyéspüspök áldott meg október 31-én. A tervek szerint jövő év tavaszán az épület külseje is új köntöst kap. 

templommegaldas-vasegerszegen-14Az idén 800 éves település nagy ünnepe a mai, mondta köszöntőjében Németh József a település polgármestere, aki hangsúlyozta: mindig nagy figyelmet fordítottak az itt élők a templomra. 10 évvel ezelőtt sor került a templom belső műtárgyainak restaurálására, akkor készült az oltár és ambó. A mostani felújítást a falak átvágásával, utólagos szigetelésével kezdték. Ezzel védik a vizesedés ellen a templomot, illetve a megújult belső teret, amelyben villanyszerelési munkák, a padok felújítása, festés történt. A helyiek összefogásával és a Szombathelyi Egyházmegye támogatásával valósulhatott ez meg, mondta a polgármester.  

templommegaldas-vasegerszegen-40Adjunk hálát Istennek, hogy olyan helyen élünk a világban, ahol nem templomokat zárnak be, adnak el, alakítanak át, hanem felújítanak. A templom óriási kincs, mert kell a házak között egy égbe mutató torony, amely mutatja az emberi lét végső távlatát, mondta szentbeszédében Székely János megyéspüspök. Kiemelte: Isten minden szeretet forrása. Az életem odaföntről kell, hogy táplálkozzon. Csak általa tudom megtölteni újra és újra a szívemet. 

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét megtekinthetik itt.  

Ágh Péter a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az elmúlt időszakban a templomok megújítása mellett üresen álló, egykori plébániaépületek, egyházi fenntartású temetők felújítását is támogatta a kormány.  

Az épület külsejének felújításával várhatón 2022 tavaszán végeznek a szakemberek. Ez a fejlesztés állami támogatásból valósul meg.