Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Regionális Fejlesztési Alap

Járványügyi intézkedések - Dr. Székely János megyéspüspök rendelkezése

járványügyi rendelkezésekA fokozódó járványveszély miatt dr. Székely János megyéspüspök november 6-ával a következő rendelkezéseket hozta a Szombathelyi Egyházmegye területén. 

 

 

1. Kérem mind a lelkipásztorokat, mind a hívőket az állami rendelkezések betartására. Érezzük mindannyian lelkiismereti kötelességünknek, hogy segítjük a védekezést e szabályok betartásával.

2. Mivel az állami rendelkezés november 1-től kezdve kötelezővé tette a maszk használatát olyan zárt terekben, ahol sokan vannak együtt, ezért a templomokban is kötelező a maszk viselése.

3. A templomba érkezéskor kérjük a Testvéreket, hogy szíveskedjenek a kezüket fertőtleníteni!

4. A szenteltvíztartók a templomokban maradjanak üresek, de a liturgikus szabályok megtartásával szabad a szentmise kezdetén szenteltvízhintést tartani.

5. Gyakran történjen meg a templomi padok és kilincsek fertőtlenítése.

6. A szentmise előtt az ostyák előkészítésénél a sekrestyés, valamint áldoztatás előtt az áldoztatók fertőtlenítsék a kezüket.

7. Aki a betegség tüneteit észleli magán, az ne jöjjön a liturgikus cselekményekre a templomba, hanem otthonában imádkozzon.

8. Kérem a lelkipásztorokat, hogy a rájuk bízottak körében szervezzék meg az imádságot a betegekért és a járványveszély mielőbbi elmúlásáért.

Égi Édesanyánknak, a Betegek Gyógyítójának és egyházmegyénk szentjeinek oltalmába ajánlom egyházmegyénket: a lelkipásztorokat, a hívőket, a betegeket és az egészségügyben dolgozókat!

 

Szombathely, 2021. november 5.

 

                                                                           Dr. Székely János sk.

                                                                           szombathelyi püspök