Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Karitász adományozás Zalaegerszegen

image00002Advent első vasárnapját megelőző héten kezdte el a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia Karitász csoportja az idei Adventi  adománygyűjtést.

Jelentős mennyiségű készpénz, tartós élelmiszer, édesség, gyermekruha és játék gyűlt össze ez idő alatt. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász már korábban 30 db alap élelmiszerekből álló csomagot juttatott el plébániánkra, és egy vállalkozó is - már sokadik alkalommal - 20 tartós élelmiszerekből álló nagy értékű csomagot ajánlott fel. Ezen kívül az egyházmegyei Karitász jóvoltából mintegy 150 kg lisztet is szétoszthattunk a Magyarok kenyere rendezvényből megmaradt lisztből.   

Az adománygyűjtést segítette a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Vegyeskar is, akik már hagyományosan adventben jótékonysági koncertet tartottak a templomunkban a Karitász javára. A Liszt Ferenc Iskola volt diákjaiból álló énekkar minden évben sokat dolgozik azért, hogy templomunkba eljöjjenek, egyrészt, hogy a mi lelkünket a zene szárnyán magasra röpítsék, másrészt, hogy ezzel az adománygyűjtésünket segítsék.

Az adományokból 50 nehéz sorsú család részére tudtuk szebbé tenni a karácsonyt. Az adományokból nagyon idős, egyedül élő emberek, munkanélküli vagy alkalmi munkából élők, nagycsaládosok kaptak, és támogatott családjaink között van hajléktalan szállón élő négy gyermekes család, akik korábban a kertvárosban éltek, és  olyan kisgyermekes család is, ahol az édesapa a COVID áldozata lett. 
A támogatott családok közül a nagyobb létszámúak vásárlási utalványt kaptak, a többiek jelentős mennyiségű tartós élelmiszert. Újdonság volt az idei adventi adományosztás során, hogy az alsós gyermekeket is meghívtuk, és vendégül láttuk. Ők pedagógusokkal  játszottak, rajzoltak a plébánia közösségi termében,  amíg szüleik a templom kápolnájában a gyermekruhák közül válogattak.  A gyerekek számára nagy élmény volt, hogy a sok felajánlott játék közül kiválasszák a nekik tetszőt. 

Hálás köszönet mindenkinek, aki imával, munkával, adománnyal segítette a Karitász munkáját, és ezen keresztül a Kertvárosban élő hátrányos helyzetű embereket, családokat.

A tudósítást készítette:  Dr. Sárközi Violetta – plébániai karitász vezetője