Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Őrizzük meg karácsony fényét - Krisztus születését ünnepelték Szombathelyen

Krisztus születésének ünnepeHa megakarjuk őrizni karácsony fényét, lépjünk Krisztus  útjára, mondta karácsony ünnepén mondott szentbeszédében Székely János megyéspüspök a Székesegyházban december 25-én. 

Krisztus születésének ünnepeA karácsonyi ünnepi mise evangéliumában János evangéliumának Logosz himnuszát, az Igéről szóló himnuszt hallottuk. Az a fényesség és erő, amely létrehozta az univerzumot, ez a teremtő Ige ugyanaz mint az az Ige amely felragyogott Krisztus születésekor, emelte ki Székely János, hozzátéve: az univerzumba és az emberbe is bele van ültetve egy isteni rend, harmónia. Az emberiségben meg kellene tanulnia kiolvasni, és eszerint élni, felépíteni a családjainkat, társadalmunkat, tudományainkat.

Krisztus születésének ünnepeHogyan őrizhetnénk meg karácsony fényét és élhetnénk ebben egész éven át? - tette fel a kérdést a megyéspüspök. A legfontosabb, hogy ne csak befogadjuk az ünnep fényét, hanem adjuk is tovább. Lépjünk Krisztus útjára, amely egyet jelent az imádsággal, a mások tiszteletével, segítésével, boldoggá tételével, mondta Székely János.

A karácsonyi szentmise élő közvetítése visszanézhető ide kattintva.

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde visszanézhető itt.  

https://www.youtube.com/embed/PD64MZCNRg0