Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

"Az ökumené út Krisztushoz" - Ökumenikus ünnepi istentisztelet Szombathelyen

okumenikus-imahet-szombathelyen-2022-21Az ökumenikus imahét szombathelyi ünnepi istentiszteletén az Evangélikus-templomban gyűltek össze a keresztény felekezetek január 20-án. 

okumenikus-imahet-szombathelyen-2022-14Szemerei János evangélikus püspök - többek között - kiemelte: Isten utasításokon, az istentiszteleti közösségen keresztül vezet minket, de a legcsodálatosabb az, hogy odaszegődik övéi mellé és velük, velünk együtt megy az úton.

 

 

okumenikus-imahet-szombathelyen-2022-16Székely János megyéspüspök elmondta: az ökumené út Krisztushoz.  Ahogyan valaha a bölcsek ajándékokkal mentek az újszülötthöz, úgy mennek a különböző keresztény felekezetek is Jézushoz, a jászolhoz és viszik a maguk ajándékait, amelyekből gazdagodhatnánk mindannyian. Pl. a protestánsok viszik a Biblia szeretetét és tiszteletét; az ortodoxok az Istennel való egyesülésnek, a misztikának a mélységét; a katolikusok a szentségek valóságát, hogy Krisztus 2000 év óta velünk van és cselekszik.

okumenikus-imahet-szombathelyen-2022-19Steinbach József református püspök kiemelte: Isten gyermekei mindenkit meghallgatnak, de a helyes döntéshez csak az Úrra hallgatnak. Engedelmesek, és ők megérkeznek. És ebben a megérkezésben boldog örömmel imádják az Urat. 

Az ökumenikus imahét szombathelyi ünnepi istentiszteletét, Szemerei János evangélikus püspök, Steinbach József református püspök és dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök igehirdetését visszahallgathatják itt.