Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

3600 öngondoskodó család a Karitásszal

karitaszFolytatódik 2022-ben is a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja, melynek fókuszában a családok és idősek vannak. Az immár több mint 10 éves programban idén 3600 családot ajándékoznak meg vetőmagokkal, országosan több mint 14 millió forint értékben. Most országszerte több száz rózsatövet is kapnak a családok.

A program során az országos központ támogatásával biztosított vetőmagcsomagokban összesen 20 féle zöldségmag található, többek között: sárgarépa, zöldborsó, bab, dughagyma, uborka, spárgatök, kukorica, karalábé, spenót, saláta, sütőtök, cékla, cukkini, karalábé és retek. 
Idén az Agrárminisztérium jóvoltából több száz, magyar szentekről elnevezett, Márk Gergely által nemesített rózsatövet is kapnak a családok.

Az első családok Csanádapácán veszik át a vetőmagot és a rózsatöveket. Az eseményen jelen lesz Erdős Norbert, az Agrárminisztérium államtitkára, Ancsa-Molnár Hajnalka, a Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász irodavezetője, valamint Blősz Attila, a csanádapácai Nagyboldogasszony templom plébánosa.