Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Krisztus feltámadt! Alleluja! Valóban feltámadt!

husvet-34Valósítsuk meg Krisztus álmát a világról! - mondta húsvétvasárnapi szentbeszédben Székely János megyéspüspök a Székesegyházban.

husvet-33Krisztus egy másfajta ország királya mint a földi királyságok. Úgy nevezte ezt az országot, hogy Isten országa. Másfajta uralkodó volt mint Pilátus, Heródes. Nem volt hadserege, nem szedett adókat. A szeretetről, a Mennyei Atyáról tanított, betegeket gyógyított meg. A jelentősnek gondolt uralkodók és birodalmaik megszűntek, Krisztus üzenete azonban ma is él, áthatja milliók szívét, mondta Székely János. Kiemelte: az első keresztények is azt érezték, hogy a Római Birodalom nem az ő világuk, ők más ország polgárai. Jézus szelíd királyságának a tagjai. Azt akarták megvalósítani a földön, amit Jézus álmodott a világról.

husvet-35Mi keresztények álmodunk egy olyan földről, ahol a magántulajdonvagyon nem egyre kevesebbek kezében összpontosul és így a haszon is igazságosabban oszlik el. Álmodunk egy olyan világról ahol mindenkinek jut emberhez méltó megélhetése, ahol a gazdasági élet célja nem a haszon, a szabad verseny, hanem az ember kibontakozása. Álmodunk egy olyan világról amely megszünteti a szegénységet és az éhezést. Álmodunk egy olyan világról, ahol a munka nem a haszon termelésének, hanem emberségünk kibontakozásának ,a felebarát szolgálatának a módja. Álmodunk egy olyan világról ahol az emberi élet szent a fogantatástól a természetes halálig. Álmodunk egy olyan világról ahol az emberiség felismeri Isten tervét a családról, amely egy férfi és egy nő életre szóló, nagylelkű önátadásából születik és amely termékeny és életet ad. Álmodunk egy olyan világról ahol a gyerekek tanulják a szeretetnek ezt a művészetét. Álmodunk egy olyan világról ahol az internetre senki nem tehet olyan dolgot ami pusztító, csak azt ami tiszta és építő. Álmodunk egy olyan világról ahol a nemezetek jogát tiszteletben tartják. Álmodunk egy olyan világról ahol az országok határait igazságosan húzzák meg. Álmodunk egy olyan világról ahol nem lesz többé háború. Álmodunk egy olyan világról ahol van helye a Teremtőnek. Álmodunk egy olyan világról ahol az emberiség felismeri, hogy a világ nem önmagától van és mi nem önmagunk teremtői vagyunk.

Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt.