Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mária-út vándorkiállítás

maria-utZarándok-Jel-Kép Út elnevezéssel vándorkiállítást nyílt A Brenner iskola aulájában.

„Minden forrásom belőled fakad” – hangzott a tavalyi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottója. Ha belegondolunk, a szentkutak e mottó valódi „jel-képei”: a teremtett világ ereje, élet, szépség, hit mind megtalálható bennük. Meglátogatni őket testi és lelki felüdülés, főleg, ha egy zarándoklat keretében érkezünk egy szentkúthoz.

Ez a gondolat vezérelte a Mária Út Egyesületet, amikor a Mária-út által érintett szentkutakmaria-ut2 bemutatását Zarándok-Jel-Kép Út elnevezéssel egy vándorkiállítás keretébe foglalta. A zarándokoknak és önkénteseknek meghirdetett fotópályázat nyertes képei mellett néhány olyan rövid elmélkedés olvasható, ami segíti a valós és az átvitt értelemben vett elindulást, úton levést és a megérkezést.

A kiállításmegnyitó kezdetén Englert Zsolt, iskolánk igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd a  zarándoklatok jelentőségéről beszélt Galgócziné dr. Szabó Zsófia, aki a Mária út Közhasznú Egyesület koordinátora. A kiállítást dr. Székely János megyéspüspök nyitotta meg.

maria-ut3A tárlatmegnyitón iskolánk diákjai is szerepeltek: Henc Zsóka (5.n) zongorázott, Simonits Laura (2.c) a Mária-dicséret című verset mondta el, majd Németh Nóra és Tóth Mónika tanárnők előadásában hallhattuk az Ó, Mária szent szíve, szűz virág kezdetű éneket zongorán és fagotton. Keszte Hanna (4.c) Cser Iván: Himnusz Mária nevéről című versével örvendeztette meg a közönséget, befejezésként pedig Márovics Kata és Kiss Gergő (10.m/n) Sosztakovics: Preulude-jét játszották el furulyán.