Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozó május 21-én

2022-tavaszi-kiemkep-500x500Idén május 21-én tartják a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót.  

A programmal kapcsolatban itt olvasható több: https://nagymaros.katolikus.hu/2022-tavaszan/

Itt pedig a Nagymarosi Levél: https://nagymaros.katolikus.hu/nagymarosi-level-2022-tavaszan/

„»És látta Isten, hogy jó, amit alkotott.« Isten rád néz, és azt mondja: én alkottalak. Jó vagy. Igen ám: de mire jó? Mire szánt engem Isten? Mi a dolgom a világban? Van, akinek könnyebb, másnak nehezebb megtalálni a választ. Egy biztos: Isten álmodott rólad. És nemcsak álmodott, hanem meg is ajándékozott: képességekkel, vágyakkal és erővel. Most pedig ott van veled és drukkol neked, hogy felfedezd az ajándékait” – írja májusi előadónk, Süveges Gergő a Nagymarosi Levélben (láttad már?).

Nem tudom, hol tartasz ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával. Talán még előtted vannak, talán mindennél égetőbbnek érzed őket vagy úgy tapasztalod, nagyjából már túl vagy a megválaszolásukon. A nagymarosi közösségben a közösbe teheted a tapasztalataidat, az érkező előadók, fakultációvezetők, zenészek, püspök atyák pedig abban segítenek majd, hogy sokféle irányból tekintsünk rá az idei témánkra: Valamirevaló vagy!

A nap zenei szolgálatát a Bánszki Band végzi. A főelőadást követően idén is számos fakultáció, műhely várja az érdeklődőket – ezekről hamarosan olvashatsz honlapunkon. A nap csúcspontját a szentmise jelenti majd, amelyen velünk lesz Marton Zsolt, a házigazda Váci Egyházmegye megyéspüspöke, majd a találkozót közös dicsőítés és táncház zárja majd.

Program

  • 9.00: napindító
  • 10.00: főelőadás: Süveges Gergő újságíró; majd szentségimádás
  • 12.00: fakultációk
  • 14.00: ebédszünet, idő a személyes találkozásokra
  • 15.30: énekpróba a szentmisére
  • 16.00: szentmise – főcelebráns: Marton Zsolt váci megyéspüspök; zenei szolgálat: Bánszki Band
  • 18.00: közös éneklés a Bánszki Banddel, majd táncház a Jászok Együttessel

A találkozón a főelőadás végétől a szentmise kezdetéig folyamatosan lesz lehetőség gyónásra, lelki beszélgetésre a templomkertben.

A nap részletes programját és a találkozó énekeit megtaláljátok a találkozó infófüzetében, amelyet hamarosan letölthettek honlapunkról. A helyszínen nyomtatva is kézbeadjuk majd a füzetet azoknak, akik kérik, de teremtésbarát megoldás, ha magatokkal hozzátok a telefonotokon.