Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Mert hiszünk az ima erejében - Megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség Körmenden

imaszovetseg-alapitasa-22022. május 7-én Körmenden megalakult a Coreth Mária Terézia Imaszövetség. Célja nemcsak Boldog Batthyány-Strattmann László felesége tiszteletének terjesztése, hanem imádság a családokért, feleségek és édesanyák lelki támogatása. Várják a jelentkezéseket. Az ünnepi szentmisén a Batthyány-család tagjai is részt vettek. 

imaszovetseg-alapitasa-9Boldog Batthány-Strattmann László felesége olyan sugárzó egyéniség volt, aki férje életét is döntően befolyásolta. Mondhatjuk azt, hogy az Úristen után elsősorban neki köszönhetjük Boldog Batthyány-Strattmann Lászlót, mondta a martinus.hu-nak adott interjújában Székely János megyéspüspök.  Ezért gondolták sokan, hogy a hercegorvossal együtt Coreth Máriát is boldoggá kellett volna avatni 2003-ban. Ezt fogja kezdeményezni jövőre a Szombathelyi Egyházmegye és az Eisenstadti Egyházmegye. És ennek egyik első lépcsője az imaszövetség megszületése. Szeretnénk Coreth Máriát példaképként állítani feleségek, édesanyák elé. Ahogyan Ő derűs, vidám hittel tudta a férjét visszavezetni Isten közelébe, ahogy a nagy szeretetével tudta alakítani a férje szívét, ahogy igent mondott 14 gyermek világrahozatalára, ahogy sok beteget, szegényt gondozott, ápolt, segített, tegyenek így a mai feleségek, édesanyák is: tudjanak sugárzó, férjük életét szeretetükkel, hitükkel alakító feleségekké és édesanyákká válni, hangsúlyozta Székely János aki szentbeszédében Coreth Mária életének néhány fontosabb eseményét idézte fel a híveknek, kiemelve jellemének követendő vonásait. 

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.  

imaszovetseg-alapitasa-13Az imaszövetség tagjai a szentmise végén közösen mondták azt az imát, amit mindennap elimádkoznak a feleségekért, édesanyákért, valamint a családokért. Pappné Szép Mária egyike azoknak akik már az induláskor tagjai lettek az imaközösségnek. Mint mondta: azért tartotta fontosnak, hogy csatlakozzon, mert így Ő is tud tenni valamint a családokért. Coreth Mária nevével, életével akkor találkozott először, amikor gyermekei révén kapcsolatba került a körmendi óvodával, amely az Ő nevét viseli. Később azt is megtudta mekkora szerepet játszott Boldog Batthyány-Strattmann László, valamint a körmendi emberek életében. 

Akik szeretnének tagjai lenni az Imaszövetségnek számukra a következő információkat közöljük:  

Az Imaszövetség céljai:

-          Coreth Mária Terézia tisztelőinek összefogása

-          A feleségek és édesanyák lelki támogatása önfeláldozó munkájukban

-          A családok, házaspárok egységének megerősítése

-          Ima és közbenjárás a testi vagy lelki nehézséggel küzdő családokért

-          Imádságos háttér biztosítása Coreth Mária Terézia tiszteletének terjedéséhez.

Az imaszövetség tagjai kötelezettséget vállalnak arra, hogy minden nap elimádkozzák a szövetség imáját, valamint legalább egy Miatyánkot, Üdvözlégyet, Dicsőséget családjukért, családjainkért.

Szeretettel várjuk az imaszövetségbe mindazokat, akik vállalják imáikat a fenti célokért, családjaink megerősödéséért!

További információ és jelentkezés:

Szombathelyi Egyházmegye

9700 Szombathely

Pf. 41.

  

 

A napi imádság.

https://www.youtube.com/embed/YFkytj5rEHs