Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Dicsőítő Sziget 2022

szigetJúnius 19-én Szigetmonostoron kerül megrendezésre a Dicsőítő Sziget, keresztény könnyűzenei fesztivál. A zenei esemény egyszerre bír kulturális és hitbeli jelentőséggel. Kiemelt célja, hogy közösségbe hívja azokat, akik szeretik az igényes zenét, fontosak számukra az alapvető emberi értékek, és keresik, vagy akár már meg is találták a kapcsolatot Istennel.

Az egész napos szabadtéri fesztivál közreműködői között fellép a Kaláka Együttes és Szalóki Ági, aki a gyermekeknek készül különleges műsorral. Dr. Csókay András idegsebész előadásában a józan ésszel is felfedezhető istenhitről osztja meg gondolatait a jelenlévőkkel. A színpadra lépnek: Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, az Eucharist Együttes Mező Misivel, Heinczinger Mika, Bolyki Balázs és a B4, Szabó Balázs, Csiszér László, Prazsák László, Fóris Rita, Andelic Jonathan Jota, Bari Laci, The Sign, Szigeti Veszedelem, Zámbori Soma színművész és a Dramatizált Biblia társulata.

Június 19-én Apák napja és Úrnapja ünnepe is lesz. A délelőtt 11:00 órakor kezdődő szentmisét a hagyományos úrnapi körmenet követi, ahol Sillye Jenő, a hazai keresztény könnyűzene veterán előadója és barátai teljesítenek majd zenei szolgálatot. Ugyanebben az időben református istentisztelet lesz Balog Zoltán református püspök vezetésével, Prazsák László zenei szolgálatával.

A rendezvény fővédnökei Palánki Ferenc püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnöke és Herczegh Anita asszony, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke. A helyszínen a résztvevők önkéntes anyagi hozzájárulásukkal támogathatják az alapítvány tevékenységét a koronavírus-járvány következtében árván maradt gyermekek felkarolásában.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, a fellépők és a részletes program a rendezvény honlapján (dicsoitosziget.hu), valamint a Facebook eseménynél érhető el. Interjúk szervezésével, média megjelenéssel kapcsolatban kereshető: Machalik Krisztina sajtóreferens (+36 30 979 7472, ).