Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Idő egymásra

kepTi is érzitek mostanában, hogy nem jut annyi figyelem egymásra, mint ahogy szeretnétek?
Szembesültök azzal, hogy a munka, a gyerekek körüli tennivalók mellett nem marad annyi idő a másiknak, mint amíg még kettesben voltatok?
Ti is felhördültök magatokban, amikor pszichológusoktól és más szakemberektől azt halljátok, kell, hogy a házaspár együtt kimozduljon, időt, odafigyelést szánjon egymásra? Mert tudjátok, hogy ez igaz, de ennyi program, kicsi gyerekek... mellett mégis hogyan?
Nektek is összeszorul a szívetek, amikor házaspároknak szóló lelkigyakorlatokról hallotok, ahova szívesen elmennétek, de nem tudjátok kire hagyni a gyerekeket?

... Ilyen érzések, gondolatok előzték meg programunk ötletét. Ezekből született az elképzelés, szervezzünk lelkigyakorlatot házaspároknak úgy, hogy magukkal hozhatják gyermekeiket, és az elmélkedések, a páros beszélgetések, a csendes percek alatt gyermekfelügyelők foglalkoznak a kicsikkel, míg az étkezések, a szabadidő, a reggeli-esti szertartások ugyanúgy együtt zajlanak, mint otthon.
Lehet, hogy nem annyira hatékony egy efféle lelkigyakorlat, mint az, amikor a pár kettesben elutazik, és valóban csak egymásra és Istenre figyelve tölt el néhány napot, de bízunk abban, hogy akiknek most csak így van lehetőségük lelkigyakorlaton részt venni, Isten kegyelméből ily módon is gyümölcsökkel térnek haza, és tán a család együtt is erősödik a közös kimozdulás által.


Ezzel a reménnyel várjuk idén is az érdeklődő házaspárokat, családokat:
Házaspárok lelkigyakorlata gyermekfelügyelettel
a Martineum Felnőttképző Akadémián
2022. június 24. (péntek) 18.00 – június 26. (vasárnap) 14.00 között.


Vezeti: Haller László atya


Részvételi díj szállással és teljes ellátással: 22.000,- Ft/házaspár
A gyermekek után kérjük, hogy lehetőségeik szerint járuljanak hozzá a költségekhez!


Jelentkezési határidő: 2022. június 10.


Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Martineum Felnőttképző Akadémia, 9700 Szombathely, Karmelita u. 1.


www.martineum.hu


 A létszám korlátozott, érdemes mielőbb jelentkezni!