Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A Szabadító című dokumentumfilm bemutatója Budapesten június 1-jén

urania-mozi1A Budapest Film Produkció szeretettel meghívja Önt SZABADÍTÓ című dokumentumfilmjének (r: Hajnal Gergely) zártkörű díszbemutatójára 2022. június 1-én 19:30 órára az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermébe (1088 Budapest, Rákóczi út 21.). A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. Köszöntőt mond: dr. Székely János megyéspüspök. 

A film előzetese: https://vimeo.com/708243064

A korlátozott számú férőhely miatt, kérjük, részvételi szándékát jelezze az alábbi űrlapon legkésőbb 2022. május 25-ig:

https://forms.gle/qTrM26J4gEmX5JyV7

Reméljük, hamarosan találkozunk!

A film rövid ismertetője:
Az egykori drogos bűnözőt egy kérdés foglalkoztatja: szerzetes legyen vagy párkapcsolatban éljen? Ahhoz, hogy erre választ találjon, meg kell küzdenie múltja démonaival. Útja során visszatér a börtönbe is.
Attilát 18 alkalommal ítélte el a bíróság, több mint 6 évet töltött börtönben. Mire utoljára szabadult, eldöntötte, leteszi a drogokat, felhagy a bűnözéssel. Most a legfontosabb kérdés az életében, hogy szerzetes legyen vagy családot alapítson? Eközben kitanulja az asztalos szakmát, és belecsöppen a hétköznapi élet gondjaiba. Visszacsúszik-e? Szabadidejében veszélyeztetett fiataloknak és a börtönben lévőknek mondja el, lehetséges új életet kezdeni. Hiszi, hogy élete egyre jobban kiteljesedhet, ha megteszi azt, ami rajta múlik.