Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Perger Gyulát választották az Ecclesia Szövetkezet elnökévé

perger-gyulaAz idén 71 esztendeje alapított Ecclesia Szövetkezet május 24-én tartotta ötévente esedékes tisztújító közgyűlését Budapesten, melyen új vezetőséget választottak.

Az Ecclesia Szövetkezet, amelynek célja, hogy a katolikus papok és plébániák, egyházmegyék megbízható forrásból jussanak hozzá a templomi felszerelésekhez, kegytárgyakhoz, imakönyvekhez, mára e területen az egyik legnagyobb múlttal rendelkező cégnek tekinthető. A klasszikus feladatok mellett újakkal is bővült a szövetkezet palettája: külföldi partnerek termékeit értékesíti, webáruházat működtet.

A közgyűlés ötévente választja meg a szövetkezet vezetőségét. Május 24-én a tagság régi és új tisztségviselőket tüntetett ki bizalmával: az igazgatóság soraiban megerősítést nyert Horváth Zoltán István protonotárius, kanonokok, esperes, plébános; Hulitka Róbert plébános; Kuzmányi István, a Magyar Kurír és az Új Ember igazgató-főszerkesztője; valamint Török Csaba címzetes prépost, plébániai kormányzó, a szövetkezet korábbi elnöke. Új tagként igazgatósági megbízatást nyert Bárány Béla protonotárius, kanonok, plébános; Barta Tibor plébános és Várhelyi Tamás plébános.

A közgyűlés az igazgatóság új elnökéül Perger Gyula kőszegi plébánost, a szombathelyi Szily János Látogatóközpont igazgatóját választotta meg.

A felügyelőbizottság elnökének Kertész Péter pápai káplánt, kanonokot, plébánost, tagjainak pedig Kovács Zoltán protonotáriust, kanonokot, szemináriumi rektort és Lak Gábor káplánt választották meg.

A szövetkezet életében most megkezdődő ötéves ciklus kihívásai között szerepel a könyvkiadás fejlesztése, a hitoktatási segédanyagok megjelentetése, valamint a patinás V. kerületi bolt (Városház utca 1.) belső felújítása, egyszersmind a gyártási kapacitások bővítése.

A szövetkezeti forma az egyének, egyes egyházi intézmények összefogására épül. Az Ecclesia új vezetősége ebben a szellemben akarja folytatni az elődök által megkezdett munkát: Ecclesia – az egész Egyházért.

Forrás: Ecclesia Szövetkezet

Kép: Szily János Látogatóközpont

Magyar Kurír