Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kecskékkel támogatja a dél-szudáni családokat a Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

karitasz-315 kecske megvásárlásával támogatja a dél-szudáni embereket a Szombathelyi Egyházmegye és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. A polgárháború sújtotta országban hatalmas segítséget jelent ez a támogatás. Június 8-án adták át az állatok árát a dél-szudáni karitász vezetőjének. 

karitasz-10A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a Vas és Zala megyékben élő rászorulók segítése mellett mindig kereste a lehetőséget, hogy más megyékben, országokban is támogassa a szükséget szenvedőket. 2018 óta működik Szombathelyen a Fair Play Kávéház azzal a nem titkolt céllal, hogy pl. a kávékból származó bevétellel dél-szudáni embereket támogassanak. A segítés eszköze a kávé, amely Afrikából érkezik. Az ízletes fekete árával a betérők a fekete kontinens lakosait támogatják, azokat, akik a kávét előállították. És itt a fairplay, hiszen a karitász hasznot ebből nem termel, hanem a bevételt eljuttatja a dél-szudáni embereknek. A kapcsolat a Graz-Seckaui Egyházmegyén, annak karitász szervezetén keresztül alakult ki, mondta Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vezetője.

karitasz-9Az együttműködésnek most egy újabb állomásához érkeztek a felek. Ferenc pápa buzdítását és példáját követve a Szombathelyi Egyházmegye, valamint a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász együtt, összesen 15 kecske megvásárlásához járul hozzá anyagi eszközeivel, mondta Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök. Egy kecske ára kb. 45 euró, ami a dél-szudáni emberek számára rengeteg pénz. Ezzel a támogatással 15 családnak tudnak megélhetést biztosítani. Az állatok árát június 8-án adták át a dél-szudáni karitász szervezet vezetőjének. Az állatokat helybeli tenyésztőktől vásárolják majd meg. Aki támogatni szeretné a dél-szudáni embereket állatok megvásárlásával az a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznál teheti meg felajánlását. A pénzt a Graz-i Egyházmegyén keresztül utalják majd el Dél-Szudánba.