Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Bérmálás a Székesegyházban

00122Pünkösdvasárnap több mint 200 fiatal kapta meg a bérmálásban a Szentlélek ajándékait a szombathelyi Székesegyházban.

Pünkösd az egyház születésének ünnepe. A születésnapokon az ünnepeltet tortával köszöntik.
Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök atya szentbeszédében a bérmálkozókat egy nagy torta szeleteihez hasonlította, hiszen egy nagy születésnapot ünnepelünk, az egyház születését. Mi mindnyájan, de pünkösdkor a bérmálkozók különösen is ennek a tortának a szeletei vagyunk.
Hiszen pünkösdkor a bérmálkozók megkapják a Szentlélek hét ajándékát, amelyek megerősítik őket és minket mindnyájunkat is a hitben, az egyházhoz tartozásban. Buzdította püspök atya a fiatalokat a hűségre a hitükhöz az egyházhoz.

Szabolcs püspök atya predikációja itt meghallgatható.


Az idei pünkösdkor délelőtt és délután is volt bérmálási szentmise, a fiatalok nagy számára tekintettel. A székesegyházi főplébánia, a szőllősi plébánia, a kámoni és oladi plébániák, a premontrei gimnázium, a szentkirályi plébánia, a szalézi és ferences plébániák fiataljai járultak a bérmáló atyák: Dr. Székely János megyéspüspök, Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök, Fazakas Márton premontrei apát és Császár István általános helynök elé, hogy nyitott lélekkel fogadják a Szentlélek kiáradó kegyelmét.