Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Brenner-iskolás diákok látogatása a Püspöki Palotában

img-20220610-133014Székely János megyéspüspök meghívására június 10-én a szombathelyi Brenner-iskola 6.a. osztálya látogatott el a Püspöki Palotába. Péhm Gellért osztja meg élményeit olvasóinkkal.  

img-20220610-12384012:00 órára várt bennünket, az Úr angyala elmondása után, felmentünk egy hosszú lépcsőn, majd letettük iskolatáskáinkat és elindultunk az épület megtekintésére. Miközben végigmentünk a kiállításon, püspök atya beszámolt nekünk többek között fontosabb képekről, személyekről, írásos emlékekről, emléktáblákról és egyéb különlegességekről. Végignéztünk sok gyönyörűen feldíszített termet. Nagyon izgalmasan adta elő azt, hogy miről mit kell tudni. Ezután agape következett. Osztályunkról készült csoportképpel és a szülők által összeállított ajándékkal köszöntük meg a ránk fordított időt.

img-20220610-124645A püspök atya egy kis vetélkedőt állított össze számukra. Voltak kérdések, amelyekre a választ csak az tudta, aki nagyon figyelt az előadáson. Természetesen vissza lehetett menni az adott helyszínekhez, kiállított darabokhoz. Az első három helyezett egy-egy csokit kapott. Ezen kívül mindenki választhatott egy kis ajándékot. Majd bemutatott egy kisfilmet a Székesegyházról. Látogatásunk végén megnéztük a Mindszenty József bíboros és Boldog Brenner János életéről szóló kiállítást, aztán nagy meglepetésünkre a püspök atya kihívta a fiúkat egy focimeccsre a Püspökvár udvarára.

Remekül éreztük magunkat ebben a több mint 2 órában, János püspök úrban pedig egy kedves, emberszerető, jólelkű embert ismerhettünk meg.

IMG_20210901_090103-1A tanév szép emléke marad számunkra ez a találkozás. Köszönjük az élményt püspök úrnak, és a megszervezését osztályfőnökünknek, Molnárné Dr. Magyar Gabriella tanárnőnek.

 

Péhm Gellért

Boldog Brenner János Ált. Isk. 6.a