Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egy különleges tábor - Újra kinyitott a karitász nardai tábora

karitasz-tabor-narda-58A nyár csalhatatlan jele, hogy a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nardai tábora is megnyitotta kapuit. A hagyományos tábornyitó szentmisét június 21-én tartották. 

karitasz-tabor-narda-13Különleges ez a tábor, hiszen Jézus jelen van és tanítani akar Benneteket, mondta szentbeszédében Székely János megyéspüspök. Jézus arra tanít, hogy az élet nem a semmiből a semmibe tart, van Mennyei Atyánk. Jézus arra is tanít, hogy az igazi erő nem az erőszak, hanem a szeretet ereje, valamit, hogy Istennek van egy álma rólunk és nekünk ezt kell keresnünk és megvalósítanunk az életünkben, mondta a megyéspüspök.

karitasz-tabor-narda-38Az idei évben is 8 hétig lesz nyitva a nardai tábor kapuja, mondta Tuczainé Régvári Marietta, egyházmegyei karitász igazgató. Egy-egy turnusban 150-200 gyermeknek nyújtanak kikapcsolódást, felejthetetlen pillanatokat. Köztük kárpátaljai magyar gyermekeknek, valamint Vas és Zala megyékben élő, a háború elől hazánkba menekült ukrán családok gyermekeinek. Hála és köszönet minden jószívű adományozónak, akik segítik a gyerekek táboroztatását. És köszönet a Karitász munkatársainak, az önkénteseknek akik gondjukat viselik a fiataloknak.