Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyházmegyei Családtábor 2022, Velem - 2. nap

csaladtabor-28Július 6-án folytatódott az Egyházmegyei Családtábor Velemben. Délelőtt Korzenszky Richárd bencés atya, a Tihanyi Apátság volt elöljárója előadását hallgathatták meg a felnőttek a szinodalitás, közösség témakörében. 

csaladtabor-15Ahhoz, hogy közösségben lehessek és közös felelősséget vállaljak az Isten országáért tudnom kell, hogy az ember több annál, mint hogy jóllakjon. Az Isten az embert a másokkal való kapcsolatra teremtette. Enélkül nem tudja a képességeit kifejleszteni, mondta előadásában Richárd atya. A legnehezebb azt szeretni akivel vállaltam a közösséget. A legtöbb feszültségem leginkább vele van és ezeket kellene feloldani. Szent Benedek számára ezért fontos a közösség erősítése, pl. a közös imádságokon, a közös étkezéseken keresztül. Ezek segítenek a különbözőségekből egységet formálni. Ugyanezt teszik – más módszerekkel – a családokban vagy az Egyházban is. A cél pedig az Isten országának örömhírét – igazságosság, béke, az öröm országának eljövetele – hirdetni az embereknek.

csaladtabor-23A keresztényeknek – minden nehézség ellenére – van egy biztos támaszuk: Krisztus, akiben Isten szeretete végérvényesen velünk van. És Ő bíztat minket: én veletek vagyok a világ végéig, mert én vagyok az út, az igazságosság és a béke, zárta előadását Richárd atya. Ezt követően kerekasztal-beszélgetésen osztották meg tapasztalataikat a témában Richárd atya mellett meghívott vendégek. 

csaladtabor-32A gyerekeket, fiatalokat játékos foglalkozások várták délelőtt: pl. foci, ládavasutazás, ügyességi játékok várták.