Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ifjúsági szállást avatott Gyenesdiáson Székely János megyéspüspök

ifjusagi-szallas-megaldasa-7Július 17-én avatta fel Székely János megyéspüspök a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági szállását Gyenesdiáson. Az épületben egyszerre közel 40-en táborozhatnak.

ifjusagi-szallas-megaldasa-56Tibola Imre néha székesegyházi plébános, nagyprépost hagyatékából került egy gyenesdiási épület a Szombathelyi Egyházmegye tulajdonába. Tibola atya végrendeletében azt kérte, hogy a fiatalok érdekében használja az egyházmegye a házat. Ennek megfelelően egy ifjúsági szállást került kialakításra, mondta az avatón Székely János megyéspüspök.

36 fő elhelyezésére alkalmas az új épület, amelyben a szobák mellett vizesblokkok, tágas étkező, terasz található, valamint egy játékra alkalmas udvar. Székely János elmondta: hittanos és családi táborozásoknak, lelkigyakorlatoknak, pl. bérmálás előtti felkészítésnek ideális helye lehet ez a szállás. Az egyházmegyében egy-két plébánia van ahol lehet hasonló célokból kisebb-nagyobb csoportoknak megszállni, de a Balaton mellett nincs, mondta a megyéspüspök, aki hozzátette: egy-egy táborozás alkalmával olyan élmények érhetik a gyermekeket, amik más körülmények között nem. A korábbi épület bontásával együtt az építkezés, valamint a berendezés 1-1,5 évet vett igénybe.