Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

6 HETES IMA A BÉKÉÉRT - közbenjárás imával és böjttel

imanapA Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat minden keresztényt hív, hogy 6 héten keresztül, 2022. augusztus 15-től szeptember 29-ig, minden nap imádkozzanak és böjtöljenek a békéért!

Egyre többen tapasztaljuk, hogy viszályok békétlenségek, háborúk rázzák meg világunkat.

Szent Pál levelei nyomán azt is tudjuk, hogy ezek a jelenségek egy sokkal mélyebb, szellemi-lelki harc megnyilvánulásai és olyan hatalmas háttér erők mozgatják, amelyek legyőzéséhez vagy megállításához a mi emberi erőnk kevés. Ezért fordulunk most a Mennyei Atyához kérve angyalai segítségét a következő 6 hét során, hogy az Ő békéje legyen újra a világban!

Mit tehetünk?

Szent Pál arra szólít fel, hogy "szüntelen imádkozzatok", öltsétek fel a "lelki fegyvereket", és álljatok be ebbe a harcba, ahol "Isten velünk" van mindig.

Tehát arra hívunk benneteket legyünk Krisztus katonái, hogy az Őbenne való öröm által megerősödjünk a béke építésére!

 

Hívunk tehát minden keresztényt, hogy csatlakozzatok hozzánk és imádkozzunk együtt a békéért 6 héten keresztül, 2022. augusztus 15-től szeptember 29-ig, minden nap!

 

Az imádság 6 területe, amelyek hetente követik egymást és amely során kérjük Istent küldje el angyalait, hogy békét munkáljanak:

1. a szívünkben

2. a családjainkban

3. a közvetlen környezetünkben, a közösségeinkben

4. a nemzeteinkben (horvát, lengyel, szlovén, magyar)

5. Európában

6. az egész világon

 

Ha velünk tartasz, annyit vállalsz, hogy 6 héten keresztül minden nap imádkozol a békéért az éppen aktuális témában 10 percet és vállalsz valamilyen böjtöt. (Nincs meghatározva, hogy mit és mennyit kell imádkozni, ha mégis szükséged lenne segítségre, mellékletben küldünk egy imát, amit letölthetsz itt. A böjt sincs meghatározva, de arra hívunk, hogy akár a szokásos szerda és vagy pénteki kenyér-víz böjttel, akár rendhagyó módon - kevesebb kávé, alkohol, cigaretta, telefon, közösségi média, kütyüzés, stb. felajánlásával csatlakozz a böjthöz.)

 

Hetente egyszer, szerda este 20:00 -kor online találkozónk is lesz. Ez is egy lehetőség (tehát nem kötelező vállalás), hogy közösen dicsérjük az Urat és imádkozzunk a békéért.

 

Ha hívást érzel, kérjük jelentkezz a Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat e-mail címén:

 

Imával, szeretettel:

a Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat szolgálói

 

https://ih-hu.webnode.hu/

https://intercession-network.com