Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Pusztacsatár búcsúi szentmise

dsc-12852022. augusztus 13-15. között tartották a pusztacsatári kegyhely búcsúját.

Vasárnap Dr. Németh Norbert a pápai magyar intézet rektora volt az ünnepi szentmise főcelebránsa, melyet Mikolás Attila plébánossal mutattak be. Segítségükre volt Bodorkós Áron diakónus és Pongrácz Benedek papnövendék. A szentmisét a helyi kórusok és a vend vidékről érkezett kórus éneke tette még ünnepélyesebbé.

A szentmisén Attila atya köszöntötte a zarándok híveket, akik között jelen voltak az önkormányzat és az egyházközség képviselői valamint Kissné Köles Erika szlovén szószóló asszony is.

A szentbeszédben Norbert atya Mária szerepére a mi életünkben tanított. Személyes  élmény is kötődik Norbert atyának ehhez az ünnephez. Az ünnep a nagy célunkat az örök üdvösséget mutatja számunkra, ez a mi jövőnk. Igazi zarándoklásunk ide irányul. Isten Márián keresztül akar minket segíteni. A célba érkezett asszony mögött ott van egy út, pont olyan, mint a mi életünk is. Gyönyörű ajándékos élet. A kapcsolatot Máriával megtanítja ez az ünnepen. Márián keresztül tanulni szeretnénk.

Mária a mennybe érkezett asszony, mennybe felvett asszony. Máriától akarunk tanulni, belőle erőt meríteni.

Három kulcsszóra tanítanak minket az ünnep olvasmányai: az olvasmány a küzdelemre, a szentlecke a feltámadásra, az evangéliumban a remény hangja szólal meg.

Dr. Németh Norbert atya szentbeszéde ITT visszahallgatható!