Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ima a békéért! - 1. hét

imanap

Kedves Testvérek!

"Legyen velünk kegyelem, irgalom, békesség az Atyaistentől és Jézus Krisztustól, az Atyának Fiától igazságban és szeretetben!" (2 Jn 1,3)

János apostol, evangelista szavaival köszöntünk mindannyiótokat. Olyan csodálatos, hogy itt vagytok, hogy együtt mehetünk szerető mennyei Atyánk elé ezekben a hetekben! Istennek legyen hála Mindannyiótokért! Ezen közös 6 hetes utunkon az ima és a böjt ajándékát visszük Isten elé. Örömmel látjuk, milyen sokan, sok helyről (határon innen és túl) éreztétek Isten hívását! Hisszük, hogy Isten örül, ha a testvérek egységét látja és kimondhatatlan nagy szeretettel tekint ránk, rád, rám. Hisszük és valljuk, hogy Jézus az Úr, Ő a Béke Fejedelme, aki "békével áldja meg népét". (29. Zsoltár)

Közös imahadjáratunk augusztus 15-én veszi kezdetét és szeptember 29-ig tart, de bármikor be lehet kapcsolódni.

Ha valakit meghívnál, csak küldd el ezt a linket: https://forms.gle/ruLxAFQL1UqVEhPx9

Ha velünk tartasz, annyit vállalsz, hogy 6 héten keresztül minden nap imádkozol a békéért az éppen aktuális témában 10 percet és vállalsz valamilyen böjtöt. (Nincs meghatározva, hogy mit és mennyit kell imádkozni, ha mégis szükséged lenne segítségre az alábbi imát letöltheted itt.

A böjt sincs meghatározva, de arra hívunk, hogy akár a szokásos szerda és vagy pénteki kenyér-víz böjttel, akár rendhagyó módon - kevesebb kávé, alkohol, cigaretta, telefon, közösségi média, kütyüzés, kevesebb panasz, stb. felajánlásával csatlakozz a böjthöz.)

Hetente egyszer, szerda este 20:00 -kor online találkozónk is lesz. Ez is egy lehetőség (tehát nem kötelező vállalás), hogy közösen dicsérjük az Urat és imádkozzunk a békéért.
Ennek helye: https://meet.jit.si/ih-hu
Ez egy telepítés nélkül elérhető, online, élő videókapcsolat.

Imahadjáratunk során hetente más - más téma kerül előtérbe. Az első héten a szív békéjéért kérjük a Mennyei Atyát: "Igazi béke akkor jön el, ha az emberi szív megnyílik az Ég felé." Szívünk békéjének legfőbb akadálya a bűn. Ezért tartsunk őszinte bűnbánatot és engedjük, hogy az Irgalmas Atya megérintse, betöltse szívünket békéjével.

Nagy ajándék, hogy Székely János püspök atya eleget tett kérésünknek, és pár perces buzdításával indíthatjuk el ezt a hat hetet. Itt hallgathatjátok meg gondolatait: https://youtu.be/Fa8r9BvYfxg

Hisszük, hogy minden jó és tökéletes ajándék Istentől van (Jakab 1,17), így az ima és böjt ajándéka is. Fogadjuk el Isten ajándékait és adjuk Neki a szívünket.

Imával és hálás szeretettel: A Nemzetközi Közbenjáró Imahálózat magyar szolgálói

 

https://ih-hu.webnode.hu/

https://intercession-network.com