Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Építsük életünket Krisztusra - Szent István ünnepe Szombathelyen

szent-istvan-kiraly-unnepe-szombathelyen-15-of-16Államalapító királyunkra Szent Istvánra emlékezik nemzetünk augusztus 20-án. Szombathelyen a Kálvária-templomban bemutatott püspöki szentmisével kezdődött a városi ünnepség. 

szent-istvan-kiraly-unnepe-szombathelyen-11-of-16Szentbeszédében Székely János hangsúlyozta: a világjárvánnyal, klímaváltozással, háborúval terhelt mindennapjaink azt bizonyítják, hogy inog a lábunk alatt a talaj. Azt éli át az emberiség, hogy a jövőnk nincs a kezünkben, a Gonosz hatalma erős. Átéljük az életünk kiszolgáltatottságát. A  bajok forrása az emberi szívekben van, mondta a megyéspüspök. Az emberek egy jelentős része ma csak önmagának él, nem gondol felebarátjára, a szegényre és nem törődik a jövővel.  

szent-istvan-kiraly-unnepe-szombathelyen-6-of-16A szikla, amelyre Szent István épített ma is megvan, hangsúlyozta Székely János. Bár az emberi világ inog, Isten tenyere ott van az életünk és a világ történelme alatt. Akkor van jövőnk ha erre a sziklára tudunk építeni. És csak ekkor lesz Magyarországnak ahhoz hasonló 1000 éve amilyen az első volt, amelyben sok nehézség között mégis megmaradtunk. Adjunk hálát a kincsért, a Szent István király által felismert gazdagságért és imádkozzunk, hogy minél több magyar ember szívében ez a kincs ott legyen és termést hozzon. 

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.

 

szent-istvan-kiraly-unnepe-szombathelyen-16-of-16A szentmise végén Püspök atya  megáldotta az új kenyeret, amelyből a szertartáson részt vett híveknek is osztottak.