Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szentgotthárd város Képviselő-testületének díszoklevelét vehette át Bodorkós Imre szentgotthárdi plébános

Díszoklevél átadásaA szentgotthárdi Nagyboldogasszony templomban az ünnepi szentmisét követően kitüntetéseket adtak át, Bodorkós Imre atya a Képviselő-testület Díszoklevelét, Merkl Katalin a Testnevelési és Sport Díjat, Molnár Piroska pedig a Városért Díjat vehette át Huszár Gábor polgármestertől.

Díszoklevél átadásaBodorkós Imre plébános kiemelkedő elhivatottsággal végzett lelkipásztori munkája, az egyházi iskola alapítása, a hitélet szeretetteljes szolgálata, valamint a templomfelújítás érdekében végzett tevékenysége megbecsülése jeléül Szentgotthárd Város Képviselő-testületének Díszoklevele elismerésben részesült.
Bodorkós Imre plébános 2019 áprilisától Szentgotthárd plébánosa. A zalaegerszegi és jánosházi szolgálati helyek után, immáron három éve Szent Gotthárd püspök és Boldog Brenner János vértanú városában folytatja lelkipásztori szolgálatát. Rendkívül nagy elhivatottsággal, teológiai felkészültséggel, empátiával, türelemmel végzi hivatásbeli feladatait, alázattal és szeretettel vezeti hétről hétre az evangéliumi úton a rá bízott nyájat. Lelkipásztori tevékenységével méltó módon őrzi Boldog Brenner János vértanú kultuszát, törekszik arra, hogy ne csak a Szombathelyi Egyházmegye területén, hanem országosan is ismert legyen Boldog Brenner János életútja és életáldozata. Imre atya határozott elképzelései folytán valósulhatott meg városban az egyházi iskola létrejötte, az egyházi nevelés-oktatás bevezetése.
Lelkes támogatója a városban élő nemzetiségek anyanyelvű hitéletének, törekszik arra, hogy minél gyakrabban hangozzanak fel a szlovén és német nyelvű imák, szent énekek a plébánia templomaiban. Sokrétű hivatásbeli feladatainak maximális ellátása mellett az eltelt három évben fáradságot nem ismerve, szabadidejét is feláldozva irányította, felügyelte a Nagyboldogasszony plébániatemplom belső felújítási munkálatait. Imre atya kitartó és hathatós közbenjárásának, alkalomadtán saját fizikai munkájának is köszönhetően március 16-án templomszentelési ünnepséget tarthattak a városban. Bodorkós Imre atya kiemelkedő elhivatottsággal végzett lelkipásztori munkájának, szeretetteljes szolgálatának és közösségépítő tevékenységének méltó elismerése a díj. (www.vasnepe.hu)
Díszoklevél átadása,,Több, mint három évvel ezelőtt érkezett meg Imre atya, szeretett városunkba, Szentgotthárdra. Azt hiszem mindannyian rendkívül izgatottan vártuk, hogy vajon hosszú évek után milyen változás fog bekövetkezni plébániánk életében. A plébániatemplom akkor részleteiben elkészült már, de a legnagyobb része, a teljes hajó és az előtér még hátra voltak. Imre atya, érkezését követően pillanatok alatt be tudott kapcsolódni a munkálatokba és kitárt szívvel fordult új híveihez. A változás néhány hét elteltével már látszott. Azóta eltelt három gyönyörű év. Imre atya gondos irányítása alatt elkészült és újra régi fényében ragyog a barokk Nagytemplom, együtt ünnepelhettük meg János püspök vezetésével az újraszentelési szentmisét. De nem csak a kőből épült templom a fontos, hanem lelkünk temploma is. Az utóbbi pár évben szemmel láthatóan megnőtt a templomba járó hívek száma, köszönhetően kiváló lelkipásztorainknak. Kialakult egy olyan összetartó, egymást segítő közösség, amely úgy gondolom példaértékű mindenki számára. Tavaly egy újabb folyamat zárult le az együttes munka eredményeként, ami nem más volt, mint az egyházi iskola megalapítása. Fontos, hogy gyermekeink keresztény hitének szilárd alapjai legyenek. Imre atyának köszönhetően minden hónapban két vasárnap délután családos szentmisére gyűlhetnek össze plébániánk családjai. Ezek mellett minden hónap 3. vasárnapján a Nagytemplomban szlovén nyelvű szentmisét ünnepelhet az itt élő szlovén nemzetiség. Imre atyának köszönhetően ezen a nemzetiségileg sokszínű plébánián a hívek anyanyelvükön dicsérhetik az Urat, hiszen Tótfaluban szlovén, illetve Rábafüzesen német nyelven is be lehet kapcsolódni a szentmisébe. Sose látott lelkes ministráns csapat alakult ki, kiknek jutalma egy-egy közös pizzázás, fagyizás vagy kirándulás.
Imre atya egyik kedves mondása: ,, Jó pap, csak jó hívek között lehet az ember” . Én szeretném ezt a mondását egy kicsit megfordítani, hiszen mi csak úgy lehetünk jó hívek, ha jó pásztorunk van.
Isten éltesse és tartsa meg nekünk és közöttünk sokáig Imre atyát!”
Lang Márk