Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ima a békéért! - 2. hét

imanapFolytatódik a békéért mondott imahadjárat. A 2. héten a családokért imádkozunk. 

Kedves Testvérek!

 

“Szeressünk tehát, mert Isten előbb szeretett minket.“ - mondja János apostol (1Jn4,19). Hálásak vagyunk Istennek, hiszen oly sokan mondtatok igent az imádságra hívó szóra! Határokon innen és túl több, mint félezer ember kéri az Istent a békéért. Mind csodálatosak vagytok!

 

Jézus azt mondja, hogy olyan az Isten Országa (uralma - ahol Isten uralkodik), mint a kovász: az asszony belekeveri a lisztbe, míg meg nem kel az egész. Mint a kovász fokozatosan átjárja a világunkat. Imádkoztunk a békéért szívünkben. Kiengesztelődtünk Istennel - megengedtük, hogy átjárja életünket. A 2. héten egyet előre lépünk: a család felé fordulunk. 

 

Kalkuttai Teréz anya egyik bölcs mondása így szól: “A béke és a háború egyaránt otthon kezdődik el. Ha igazán békét akarunk a világban, kezdjük el azzal, hogy egymást szeretjük a saját családunkban.” Hogyan tegyünk ennek eleget? 

 

“Az egész teremtés a megelőző szereteten nyugszik” 

 

- halljuk majd Bíró püspök atya gondolatát - “aki tudja kezdje”. Arra bátorítunk titeket, hogy ezen a héten különösen figyeljetek oda családtagjaitokra, illetve aki nem családban él, a legközelebbi szeretteire. Fejezzük ki szeretetünket feléjük, legyünk békülékenyek, vagyis: kezdjük otthon.

 

Isten csodálatos ajándéka, hogy Bíró László a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családügyi Bizottságának volt elnöke, volt tábori püspök - elvállalta, hogy pár percben bátorít minket az imahadjárat 2. hetében. Fogadjátok szeretettel:

 

https://youtu.be/DImMrlHK_CU

 

Bár közös imahadjáratunk augusztus 15-én veszi kezdetét és szeptember 29-ig tart, de bármikor be lehet kapcsolódni. Ha valakit meghívnál, csak küldd el ezt a linket:

 

https://forms.gle/ruLxAFQL1UqVEhPx9

Aki velünk tart, az annyit vállal, hogy 6 héten keresztül minden nap imádkozik a békéért az éppen aktuális témában 10 percet és vállal valamilyen böjtöt. (Nincs meghatározva, hogy mit és mennyit kell imádkozni, ha mégis szükséged lenne segítségre látogass el honlapunkra. Mellékelünk két imát - aki szeretné használhatja őket. A böjt sincs meghatározva, de arra hívunk, hogy akár a szokásos szerda és vagy pénteki kenyér-víz böjttel, akár rendhagyó módon - kevesebb kávé, alkohol, cigaretta, telefon, közösségi média, kütyüzés, kevesebb panasz, stb. felajánlásával csatlakozz a böjthöz.)

Hetente egyszer, szerda este 20:00 -kor online találkozónk is van. Ez is egy lehetőség (tehát nem kötelező vállalás), hogy közösen dicsérjük az Urat és imádkozzunk a békéért. Ennek helye:

https://meet.jit.si/ih-hu

(Ez egy telepítés nélkül elérhető, online, élő videókapcsolat.)

A Jelenések könyve így szól: “legyőzték őt a Bárány Vére és a tanúságtétel igéje által” (Jel 12:11). Szeretettel várjuk visszajelzéseiteket arról, hogy az imahadjárat ideje alatt hogyan tapasztaltátok meg Isten cselekvését életetekben. 

 

Imával és hálás szeretettel:

A Nemzetközi Közbenjáró Imahálózat (ICN) magyar szolgálói