Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ima a békéért! - 3.hét

imanapFolytatódik a békéért mondott imahadjárat. A 3. héten közvetlen környezetünk, és közösségeink békéjéért imádkozunk. 

Kedves Testvérek!

 

“Az én békémet adom nektek.” - így szól ma is hozzánk Jézus, János evangéliumában. (Jn 14:27) Milyen jó a mi Istenünk, hogy ad abból, ami az Övé! Így részesedhetünk az Ő békéjében, de részt kapunk az Ő közbenjárói szolgálatából is. “Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus” (1 Tim 2:5) Hála Istennek, hogy Ő maga lehet a mi osztályrészünk, örökségünk. 

 

Jézus azt mondja, hogy olyan az Isten Országa (uralma - ahol Isten uralkodik), mint az igazgyöngy, mely olyan értékes, hogy érte érdemes mindent eladni, csak hogy ezt az egyet birtokolhassuk. Imádkoztunk a békéért szívünkben. Kiengesztelődtünk Istennel. Imádkoztunk a családokért - köztük a sajátunkért is, és az elmúlt héten tettekben is kifejeztük irántuk szeretetünket. Ezen a héten egy következő lépést teszünk: a közvetlen környezetünk, s közösségeink békéjéért járunk közben a Mennyei Atyánál

 

Billy Graham, a híres baptista prédikátor, egy alkalommal a következőket mondta: ”Kell, hogy tartozz egy hívő közösséghez ... ha egy parazsat kiveszel a többi közül, az kis idő múlva ki fog hűlni. Ha azonban az élő parazsat a többi élő parázs közé teszed, akkor az órákon át fog izzani.”  A közösség nagy kincs számunkra, érdemes érte tenni, érdemes megmaradni benne. Ugyanakkor emberi közösségekben gyakran előfordul - legtöbbször akaratlanul - hogy megbántjuk, megsebezzük egymást. Hogy maradhatunk így meg a közösségben?

 

“ne a hibákat keressük, hanem azt, ami összeköt” 

 

- halljuk majd Kemenes Gábor atya gondolatát. Bátorítunk,hogy ezen a héten ne csak imádkozz a közösségedért, hanem tégy is valamit érte, amivel kifejezed felé szereteted, nagyrabecsülésed. Ne a harag, hanem a testvéri szeretet izzását ápoljuk, vagyis: ne féljünk bocsánatot kérni, s megbocsátani.

 

Gábor atya lelkipásztorként szolgál, több lelkiségi mozgalomban is tevékenykedik, a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás tagja. Szeretettel osztjuk meg veletek pár perces buzdítását. Fogadjátok szeretettel:

 

https://youtu.be/LrMKt5SCSVg  

 

Bár közös imahadjáratunk augusztus 15-én veszi kezdetét és szeptember 29-ig tart, de bármikor be lehet kapcsolódni. Ha valakit meghívnál, csak küldd el ezt a linket:

 

https://forms.gle/ruLxAFQL1UqVEhPx9

Aki velünk tart, az annyit vállal, hogy 6 héten keresztül minden nap imádkozik a békéért az éppen aktuális témában 10 percet és vállal valamilyen böjtöt. (Nincs meghatározva, hogy mit és mennyit kell imádkozni, ha mégis szükséged lenne segítségre látogass el honlapunkra. A böjt sincs meghatározva, de arra hívunk, hogy akár a szokásos szerda és vagy pénteki kenyér-víz böjttel, akár rendhagyó módon - kevesebb kávé, alkohol, cigaretta, telefon, közösségi média, kütyüzés, kevesebb panasz, stb. felajánlásával csatlakozz a böjthöz.)

Hetente egyszer, szerda este 20:00 -kor online találkozónk is van. Ez is egy lehetőség (tehát nem kötelező vállalás), hogy közösen dicsérjük az Urat és imádkozzunk a békéért. Ennek helye:

https://meet.jit.si/ih-hu

(Ez egy telepítés nélkül elérhető, online, élő videókapcsolat.)

A Jelenések könyve így szól: “legyőzték őt a Bárány Vére és a tanúságtétel igéje által” (Jel 12:11). Szeretettel várjuk visszajelzéseiteket arról, hogy az imahadjárat ideje alatt hogyan tapasztaltátok meg Isten cselekvését életetekben. 

 

Imával és hálás szeretettel: A Nemzetközi Közbenjáró Imahálózat magyar szolgálói