Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Jubileum és óvodamegáldás Zalaegerszegen

ovodamegaldas-1-of-24Dr. Székely János megyéspüspök szeptember 1-jén megáldotta a zalaegerszegi Szent Család Óvoda elkészült új épületszárnyát. Az intézmény nem csak ezt ünnepelte, hanem a 25 évvel ezelőtti indulást is.

ovodamegaldas-5-of-24Merthogy negyedévszázada ezen a napon nyitotta meg kapuit a Szent Család Óvoda Zalaegerszegen, mondta a martinus.hu-nak adott rövid interjújában Kovácsné Ujj Andrea az intézmény vezetője. Nem egyik napról a másikra történt az óvoda alapítása: ezt megelőzően éveket töltöttek imával, gondolkodással az óvónők, hol és hogyan valósíthatnák meg álmukat, egy olyan óvoda megnyitását, ahol katolikus szellemiségben nevelhetik a gyermekeket. 1997. szeptember 1-jén nyílt meg az intézmény, 2 csoporttal, alapítványi formában.

ovodamegaldas-24-of-24Az évforduló egybeesik az óvoda teljes megújításával. Kormányzati támogatással két ütemben valósul meg a beruházás. A most elkészült és megáldott épületrészben kápolnát, csoportszobákat, öltözőket, egyéb helyiségeket alakítottak ki. Itt 3 óvodai csoport kapott helyet. További két óvodai csoportnak a most elkészült és a már meglévő tornaszoba szolgál ideiglenes kuckóként. Ők költöznek majd abba az új épületszárnyba, amelynek építse is már megkezdődött. A tervek szerint egy év múlva ezt is birtokba vehetik a gyerekek. Székely János az ünnepségen arra kérte a gyermekeket: térjenek be gyakran a kápolnába és imádkozzanak szüleikért, családjaikért, kérjék Jézus áldását életükre.