Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Megáldották a felújított kőszegdoroszlói templomot

templommegaldas-koszegdoroszloban-262022. szeptember 3-án Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök megáldotta a felújított kőszegdoroszlói Szent Márton-templomot. 

templommegaldas-koszegdoroszloban-6Hosszú évek munkája nyomán, pályázati és egyházmegyei támogatásoknak köszönhetően újult meg a kőszegdoroszlói Szent Márton tiszteletére szentelt templom. A kívül-belül megszépült épület megáldásán megtöltötték a hívek a kis templomot. Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök köszönetet mondott Harangozó Vilmos, nyugalmazott plébánosnak a munkálatok megkezdéséért, a támogatások meszerezéséért, és a verbita atyáknak a felújítás befejezéséért és a lelkipásztori munkáért. 

A hívektől – Reményik Sándort idézve – azt kérte: ne hagyják üresen a templomot, legyenek buzgók a szentmisére járásban. Azok a nemzetek, akik elhagyják Istent, előbb utóbb embertelenné is válnak – figyelmeztetett. A templomok megmaradtak és kicsit helyettesítik az iskolákat is, amik most már nincsenek a falvakban, mondta. Mindent az Istentől kaptunk, az időnket is. Adjunk időt mi is az Istennek, bátorította a híveket. 

templommegaldas-koszegdoroszloban-11A templom védőszentjét Szent Márton alakját állított a hívek elé példaként, aki megosztotta köpenyét a koldussal. Óriási üzenete van annak az életformának amit Szent Máton megélt. Az üzenet: a legkisebb is számít. A beteg kisgyermek, az idősek egyaránt számítanak. 

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.