Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ima a békéért! - 4.hét

imanapFolytatódik az Ima a békéért! akció. Ezen a héten nemzetünkért imádkozunk.

Kedves Testvérek!

Ezt a hetet a hazájából Patmosz szigetére száműzött Jánossal kezdjük. Nemzetétől távol volt ugyan, de Isten társaságában, Aki betekintést engedett szolgájának az örökkévalóságba. Ott “az élet fája volt, amely tizenkétszer terem gyümölcsöt, minden egyes hónapban meghozza a maga gyümölcsét; és a fa levelei a nemzetek gyógyulására szolgálnak.” (Jel 22:2) Milyen hatalmas és irgalmas az Isten, hogy gondja van az emberre - annak ellenére, hogy az ember sokszor bűneivel megbántja Őt! Nagy az Úr hűsége! 

Jézus azt mondja, hogy olyan az Isten Országa (uralma - ahol Isten uralkodik), mint mikor az ember magot vet a földbe. A magból, a kis kezdetből hatalmas fa cseperedik. Ennek lombjaiban fészkelhet a madár, alá bújhat az eső elől menekülő ember, állat, és gyümölcsével csillapíthatja éhségét. Imádkoztunk a békéért szívünkben. Kiengesztelődtünk Istennel. Imádkoztunk a családokért - köztük a sajátunkért is, és tettekben is kifejeztük irántuk szeretetünket. Közösségeinkért is közbenjártunk, s valahogyan talán kimutattuk tiszteletünk is feléjük. Ezen a héten egy nagy lépést teszünk előre: nemzetünkért könyörgünk.

Engedjétek meg, hogy egy kiváló hitvalló államférfi szavait idézzem: “És miként az egyénnek úgy a  nemzetnek is kötelessége, hogy magáévá tegye Isten uralkodó hatalmától való függését... és felismerje a Szentírásban kihirdetett és az egész történelem által bizonyított magasztos igazságot, hogy csak azok a nemzetek áldottak, amelyeknek Istene az Úr.” (Abraham Lincoln)  Valóban hasonlóságot fedezhetünk fel Istennek az egyénhez és a nemzethez való viszonyában: egyedinek teremtett csakúgy minden embert, mint minden nemzetet. De egyediségünk nem kell, hogy szétválasszon minket - sőt, inkább jobban kell, hogy megszülje bennünk egymásrautaltságunk felismerését, s azt az alázatot, amely ezen egymásrautaltság okán a testvéri béke egységébe vezet minket.

Végh Zoltán testvérünk így buzdít ma minket:

 “úgy ahogy Istenben kell gyökerezzen az identitásunk személyes szinten, úgyanúgy nemzeti szinten”

Imádkozzunk, hogy láthassuk nemzetünket Isten szemével! Hogy szerethessük az Ő szívével! Mert: “kell hogy szeressük a nemzetünket, kell, hogy szeressük azt, akik vagyunk, ahonnan jöttünk” - ma arra buzdítunk benneteket, hogy az ima mellett, ha beszélgetésekben szóba kerül a magyarság, illetve akár más nemzet: ne mondjunk semmi rosszat, hanem szóljunk az irgalmas szeretet szavával!

Végh Zoltán testvérünk a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Szövetségének Szolgálatában áll valamint az európai kontinens karizmatikusainak koordinációs szolgálatát is ellátja. Fogadjátok szeretettel pár perces buzdítását:

https://youtu.be/JqBfWo3vY3o 

Nagy öröm, hogy sok imakezdeményezés indult el a békéért. Levelünk mellékletében két ilyent osztunk meg veletek, bátran lehet bármelyikhez csatlakozni! Milyen nagyszerű, hogy Isten szeretett gyermekei hittel válaszolnak korunk kihívásaira! 

Ima 1. – Letölthető itt

Ima 2. – Letölthető itt

Ima 3. – Letölthető itt 

Ima 4. – Letölthető itt 

Szeretettel kérünk benneteket, hogy az imahadjárat során figyeljetek Istennel való élő kapcsolatotokra! Óvjátok ezt az imaélet és az alázat eszközeivel. Ha a bűn elszakít, a bűnbánat visszavezet!

Bár közös imahadjáratunk augusztus 15-én veszi kezdetét és szeptember 29-ig tart, de bármikor be lehet kapcsolódni. Ha valakit meghívnál, csak küldd el ezt a linket:

https://forms.gle/ruLxAFQL1UqVEhPx9

Aki velünk tart, az annyit vállal, hogy 6 héten keresztül minden nap imádkozik a békéért az éppen aktuális témában 10 percet és vállal valamilyen böjtöt. (Nincs meghatározva, hogy mit és mennyit kell imádkozni, ha mégis szükséged lenne segítségre látogass el honlapunkra. Mellékelünk két imát - aki szeretné használhatja őket. A böjt sincs meghatározva, de arra hívunk, hogy akár a szokásos szerda és vagy pénteki kenyér-víz böjttel, akár rendhagyó módon - kevesebb kávé, alkohol, cigaretta, telefon, közösségi média, kütyüzés, kevesebb panasz, stb. felajánlásával csatlakozz a böjthöz.)

Hetente egyszer, szerda este 20:00 -kor online találkozónk is van. Ez is egy lehetőség (tehát nem kötelező vállalás), hogy közösen dicsérjük az Urat és imádkozzunk a békéért. Ennek helye:

https://meet.jit.si/ih-hu

(Ez egy telepítés nélkül elérhető, online, élő videókapcsolat.)

A Jelenések könyve így szól: “legyőzték őt a Bárány Vére és a tanúságtétel igéje által” (Jel 12:11). Szeretettel várjuk visszajelzéseiteket arról, hogy az imahadjárat ideje alatt hogyan tapasztaltátok meg Isten cselekvését életetekben. 

Imával és hálás szeretettel: A Nemzetközi Közbenjáró Imahálózat magyar szolgálói