Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

KERET 2022 – Augusztus végén rendezték meg Szombathelyen a Keresztény Egyetemisták Nyári Táborát

1„Ti vagytok a világ világossága.” mottóval szervezték meg a KERET 2022 táborát Szombathelyen. A 2022. augusztus 25-e és 28-a között megvalósult tábort a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium szervezte.

Immár szokásosnak mondható, hogy augusztus végén élettel telik meg a szombathelyi katolikus szakkollégium, eljön a KERET ideje. Idén sem volt ez másképp, és több, mint 502 keresztény egyetemista részvételével zajlottak a programok. A szervező szakkollégista csapat idén is gondoskodott a lelki és világi programok váltakozásáról. Lelki vezetésről Köbli Tamás atya, egyetemi lelkész és szakkollégiumi spirituális gondoskodott. De külön élmény volt Székely János megyéspüspök úr által vezetett keresztút is.

A második napon Kőszegre költözött a tábor: zarándoklatban vitték a fiatalok Szombathely és Kőszeg városában is a keresztet. Szép tanúságtétel volt ez, amelyen keresztül megélhetővé vált a tábor mottója. A kőszegi zarándoklat fontos állomása volt a Kálvária-templom. A templom előtti réten tábori körülmények között került bemutatásra a legszentebb áldozat. Az egyetemisták gitáros énekekkel emelték a közösség lelkét az Úrhoz.

4A tábor során a résztvevők csapatokra osztva versengtek a „Jani-Pali kupáért” – sok élményt közösen megélve.

Vasárnap a tábor egyik fő helyszínén a szombathelyi Zárdatemplomban volt a zárószentmise. Köbli Tamás atya által celebrált szentmisében egy különleges ajándékot is kapott az egyetemista közösség. A szentmise homíliáját egykori szakkollégista egyetemista társuk Pongrácz Benedek kispap tartotta.

Az augusztus végi nyári meleg végig ragyogó időt biztosított a táborhoz. A táborból pedig a sok közös ima, a vidám hangulatú programok, a közös zarándoklat fáradalma és a közös tanúságtétel egy jó tanévkezdés záloga lett.

 

A programot Magyarország Kormánya támogatta.

A program az NEAG-KP-1-2022/3-000123 pályázat keretében valósult meg.

 

(szakkollégium)