Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Ima a békéért! - 5.hét

imanapFolytatódik a békéért végzett ima. Az ötödik héten Európáért imádkozunk. 

 Kedves Testvérek!

“Meg vagyok győződve arról, hogy aki ezt a jó dolgot elkezdte bennetek, be is végzi Krisztus Jézus napjára” - írja Pál apostol a filippiben élő keresztényeknek. (Fil 1:6) Isten soha nem hagyja félbe azt a munkát, amit elkezdett! Csodálatos dologban van részünk, mikor hétről hétre kitartóan imádkozhatunk a békéért. Isten elkezdte bennünk a jót, s be is fogja fejezni. Köszönjük nektek is, kedves testvérek, hogy immár több mint hatszázan imádkozunk együtt, egy szívvel a békéért, ebben az áldott,  országhatárokon és felekezeti határokon is átívelő imahadjáratban!

Jézus azt mondja, hogy olyan az Isten Országa (uralma - ahol Isten uralkodik), hasonlít a tengerbe vetett hálóhoz, amely minden fajta halat összefogott. A nemzetek sokfélesége Isten ajándéka: erősség és nem akadály. Imádkoztunk Istenhez, hogy adjon békét szívünknek, békét családunknak, békét közösségeinknek, nemzetünknek ... most Európáért könyörgünk. Erre a hétre lélekben “fogadjunk örökbe” még egy európai országot! - Vagyis: említsünk meg imáinkban egész Európa mellett külön is egy országot, és kérjük számukra is Isten segítségét.

A modern Európa atyjának, a keresztény hitvalló Robert Schumannak szavai így szólnak: “Minden Európai állam a keresztény civilizáció által formálódott azzá, ami. Pontosan ezt az európai lelket kell feltámasztani.” Meghökkentően őszinte sorok ezek a XX. századi francia államférfitól. Kérjük Európa számára a megtérés ajándékát, hogy Mennyei Atyánk befejezhesse velünk, amit elkezdett 2000 évvel ezelőtt.

Kunszabó Zoltán diakónus testvérünk buzdít ma bennünket az imahadjárat folytatására: 

“Ha Európa békéjéért imádkozunk, akkor azért is imádkoznunk kell, (...) hogy országaink és Európa térjen vissza az éltető keresztény gyökereihez, ne csak kulturális szinten, hanem a személyes élő hit vonalán is.”

Zoltán diakónus az Új Jeruzsálem Közösség társalapító-vezetője, teológus, akinek szíve már több évtizede ég az evangelizáció ügyéért.  Fogadjátok szeretettel pár perces buzdítását:

https://youtu.be/GhQnfxKLm40

Bár közös imahadjáratunk augusztus 15-én veszi kezdetét és szeptember 29-ig tart, de bármikor be lehet kapcsolódni. Ha valakit meghívnál, csak küldd el ezt a linket:

https://forms.gle/ruLxAFQL1UqVEhPx9

Aki velünk tart, az annyit vállal, hogy 6 héten keresztül minden nap imádkozik a békéért az éppen aktuális témában 10 percet és vállal valamilyen böjtöt. (Nincs meghatározva, hogy mit és mennyit kell imádkozni, ha mégis szükséged lenne segítségre látogass el honlapunkra. Mellékelünk két imát - aki szeretné használhatja őket. A böjt sincs meghatározva, de arra hívunk, hogy akár a szokásos szerda és vagy pénteki kenyér-víz böjttel, akár rendhagyó módon - kevesebb kávé, alkohol, cigaretta, telefon, közösségi média, kütyüzés, kevesebb panasz, stb. felajánlásával csatlakozz a böjthöz.)

Ima 1. – Letölthető itt

Ima 2. – Letölthető itt

Ima 3. – Letölthető itt 

Ima 4. – Letölthető itt  

Hetente egyszer, szerda este 20:00 -kor online találkozónk is van. Ez is egy lehetőség (tehát nem kötelező vállalás), hogy közösen dicsérjük az Urat és imádkozzunk a békéért. Ennek helye:

https://meet.jit.si/ih-hu

(Ez egy telepítés nélkül elérhető, online, élő videókapcsolat.)

A Jelenések könyve így szól: “legyőzték őt a Bárány Vére és a tanúságtétel igéje által” (Jel 12:11). Szeretettel várjuk visszajelzéseiteket arról, hogy az imahadjárat ideje alatt hogyan tapasztaltátok meg Isten cselekvését életetekben. 

Imával és hálás szeretettel: A Nemzetközi Közbenjáró Imahálózat magyar szolgálói