Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

A szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium műemléki épületének nagytakarítása

0016Az október 6-án és 7-én zajlott a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű szociális önkéntes akció.

Az akció keretein belül az országban több helyen kisebb-nagyobb csoportban fiatalok teljesítenek közhasznú feladatokat, ezáltal tesznek másokért, környezetünkért.

Ahogy a korábbi években, idén is csatlakott kollégiumunk ehhez a kezdeményezéshez. Csütörtökön és pénteken összegyűlt a kollégium apraja és nagyja, hogy egy közös cél0011 érdekében tudjon tenni valami jót a lakóhelyünk területén. Az udvaron végzett munkák mellett a kollégium épületének külső és belső részének takarítása történt. Ahogy beköszöntött az ősz, elkezdtek sárgulni, barnulni a falevelek az udvaron található fákon és mostanra már napról napra több hull le. A levelek összegereblyézése volt a leglátványosabb munka, hiszen, ha csak egy napra is, de levélmentes lett az udvar. Emellett a rózsák metszése és a kerti szerszámok tárolására kialakított hely takarítása történt. A kollégium épületének lépcsőházaiban lecserélésre kerültek a fényképek, melyek a legfrissebb programjainkon készültek, ezzel színesítve és otthonosabbá téve lépcsőházainkat. A tornaterem takarítása mindig nagy feladat. Sokszor mondjuk, hogy kicsit kicsi a tornaterem, viszont ilyenkor hatalmasnak tűnik. A játéktér, öltöző és mosdók felsöprése után a 0018felmosás következett, majd minden sporteszköz a helyére került. A járdák söprése és az épületen található pókhálók leszedése is feladatunk volt.

A Diák Bizottság elnökeként én koordináltam ezt a kis programot. Mindenkinek volt feladata, melyet lelkiismeretesen elvégzett, így kollégiumunk területe is megszépült. Úgy gondolom jó hangulatban, igazi csapatként töltöttünk néhány órát egy közös cél érdekében.

Hogy mi a cél? Az akció célja, hogy a fiatalokat meghívja, hogy tegyék magukat szabaddá és segítsenek ott, ahol szükség van. Úgy gondolom nekünk sikerült ezt megtapasztalni. Bízom benne, hogy akik segítettek, azok is jól érezték magukat, remek élményekkel gazdagodtak. Köszönöm mindenkinek, aki részt vállalt eme nemes feladatban! Remélem, hogy lesz még lehetőségem ilyen akcióban részt venni akár a kollégiumban, akár más környezetben.


Pozmics Luca