Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hordozzuk a Szűzanya boldogságát – fatimai est Bucsuban

img-23522022. október 13-án a toronyi plébánia Bucsuban tartotta fatimai imaestjét. 

Az est a rózsafüzér elimádkozásával kezdődött. Kovács József, gellénházai plébános úr celebrálta szentmise alatt Haller László plébános atyánál a hívek elvégezhették szentgyónásukat. 

Szentbeszédében a plébános atya arról elmélkedett, hogy mi keresztények húsvéti örömben élünk, kell, hogy éljünk. Hiszen a húsvét az, amely miatt az Egyházunk is értelmet nyer és születik. A Szűzanya is osztozik ezen örömben, a nagypénteki fájdalma húsvéttal föloldódik. Benne van a szívében annak a hite, hogy ez nem fejeződhet00112 be így. Majd felhívta figyelmet arra is, hogy ezen hite fogantatásától vele van. Ha erről a Szentírás konkrétan nem is ír, valószínűleg Szent Fia, halála után, neki jelenik meg először, mennybe meneteléig sokszor vele lehetett. Az Evangélium arról már tudósít, hogy pünkösdkor megjelenik az apostoloknak és édesanyjának, ahol a Szűz Mária mintegy felkenést kapott az Ő hivatására. Az Egyház Anyja lett, és erre az anyaságra megint csak boldogan mondott igent. József atya arra buzdította a híveket, hogy hordozzuk a Szűzanya boldogságát, hogy a húsvéti öröm jelenjen meg imádságainkban, énekeinkben, hétköznapjainkban, a feltámadásba vetett reménnyel.

A szentmise végén körmenetben vonultak a résztvevők, majd a templomba visszatérve László atya vezetésével imádkoztak a Fatimai Szűz Máriához.    

 

Szöveg és fotók: Magyar Ákos