Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Terménymegáldás Bazitán és a Kertvárosban

001"Adjunk Hálát az Istennek: Atya, Fiú, Szentléleknek" - ilyen és ehhez hasonló hálaadó énekeink és imáink vannak, amelyek segítik kifejezni mindazt a hálát, ami bennünk van, hiszen "földünk megadta gyümölcsé, megáldott minket, a mi Istenünk" Zsolt 67,7

Így adtunk hálát mindenért, amit Istentől kaptunk az idei betakarítási szezonban tavasszal, nyáron és az ősz elején. Isten idén sem fukarkodott, bőkezűen osztogatott mindannyiunknak. Fölkeltette "napját jókra és gonoszakra egyaránt, és esőt adott mind az igazaknak, mind a bűnösöknek" /vö. Mt 5,45/.

És miközben tudjuk, hogy "haszontalan szolgák vagyunk"/Lk 17,10/, mégis igyekeztünk003 Isten munkatársává lenni /3Jn 1,8/, belátjuk, hogy míg egyikünk ültet, a másikunk öntöz, de a növekedést mindig Isten adja /1Kor 3,6/.

Ezt megköszönve díszítették a templomokat a hívek, hozták el otthonaikból a legszebb termésüket, vették le a polcról a legszebb befőtteket, kompótokat vagy épen a savanyúságos üvegeket, hogy Isten házában hálát adjanak mindenért és a legjobbat adva Istennek, másoknak is örömet szerezhettek vele.
Amellett, hogy Istennek kedves áldozat volt, mindannyiunk örömére is szolgált, hogy megcsodálhattuk a "föld termését és az emberi munka gyümölcsét".

 

forrás: https://zeg3.martinus.hu/