Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Egyéni vezetésű lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián

lelkigyakIdén októberben ismét megrendezésre került a Martineum Felnőttképző Akadémia és a Szent Márton Társaság közös szervezésében a Személyesen kísért szentignáci lelkigyakorlat a Martineum Felnőttképző Akadémián.

A régi lelkigyakorlatozók már számolnak ezzel az őszi Istennel töltött hétvégével, de minden évben új résztvevők is bekapcsolódnak.
A szentignáci lelkigyakorlatban a hangsúly a szemlélődésen, a csenden és a személyes kísérésen van, mely segít az önmagunkra találásban és az Isten felé fordulásban. Minden lelkigyakorlatozót egyénileg segített kísérője Isten mélyebb megtapasztalásának az útján személyre szabott imaanyagokkal, hogy a legmélyebb vágyaival, érzéseivel, belátásaival kapcsolatban maradva megismerhesse Isten jelenlétét és vezetését az életében, válaszolni tudjon rá, és aszerint alakítsa életét. Így alakult ki a lelkigyakorlatozókban az a finom érzék, melynek segítségével meg tudják különböztetni, mi az, ami életükben az Isten vágya szerinti vagy azzal ellentétes.
A program végén többen megfogalmazták az igényt, jó volna hosszabban megélni az időt, amit kitüntetetten Istennek adnak. Így a tervek szerint jövőre egy nappal többet fordítunk a lelkigyakorlatra.
A lelkigyakorlat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.