Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Beavató zarándoklatot szervez a Mária Rádió és a Mária Út minden szombaton

mrOktóber 29-től minden szombaton beavató zarándoklat néven indít rövid, egy napos zarándoklatot a Mária Rádió és a Mária Út Budapesten. 


Október 29-től minden szombaton beavató zarándoklat néven indít rövid, egy napos zarándoklatot a Mária Rádió és a Mária Út Budapesten. 

A zarándoklatok a Normafánál lévő Szent Anna kápolnától indulnak minden szombaton 10 órakor és körülbelül 17 órakor ér célba a máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikánál. Az október 29-én induló zarándoklat mellett már több szombati napra is lehet jelentkezni a Mária Út honlapján

Szabó Tamást a Mária Rádió és a Mária Út elnökét kérdeztünk a zarándoklattal kapcsolatban:

Mi a beavató zarándoklás?
Kóstoló. Könnyű, nem hosszú, fél napos út, ahol találkozhatunk a zarándoklás minden elemével. Minden szombaton kinyílik a beavató zarándoklás „zarándokkapuja” . 

mr-2

Miért? Mert az embernek kell a hit, kell Isten. Akkor is kell, ha ezt még nem tudja az ember. A zarándoklás megnyitja a kaput, az ajtót, ablakot a Lélek világa előtt Mit teszünk? A Mária Rádió és a Máriaút szervezésében minden szombaton világi önkéntesek által kísért zarándoklatot tartunk Budapesten a Szent Anna kápolna- Makkosmária -Máriaremete útvonalon, a kijelölt, lila M jelű Máriaúton. Kiknek? Mindenkinek egyénileg vagy csoportosan. Az előzetes regisztráció okvetlenül ajánlott. A regisztrációs link a Mária Rádió és a Mária Út honlapján megtalálható.

A magyarországi zarándokélet még nem találkozott ilyen rendszerességgel és sűrűn szervezett zarándoklattal. A Mária Rádió és a Mária Út azért is találta fontosnak a heti rendszerességet, hogy mindenkinek lehetősége legyen belekóstolni a zarándoklás lél

ekemelő élményében legalább egyszer. A szombati zarándoklatokat önkéntesek fogják vezetni, akik a korábbi hetekben járták be az útvonalat együtt. Nem csak egyénileg, de közösséggel is részt lehet venni ezeken. 

Szeretettel várunk mindenkit az első, október 29-i alkalmon, melyre még lehet regisztrálni.
A zarándoklatok Facebook eseményei itt érhetők el!

Interjú kérhető a Mária Út szervezőjétől Galgócziné Szabó Zsófiától:
Tel: +36302771599