Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Szent Márton köpenye betakarja Európát

7aAz a megtiszteltetés érte iskolánk 7. a. osztályát, hogy kézbe vehette a világ legnagyobb Szent Márton mai köpenyének egy darabját. A több mint 1200 darabból álló köpenyt a 102. Német Katolikus Nap alkalmából Stuttgartban készítették.

Az osszuk meg a köpenyt jelmondat szellemiségében számos iskolai-, és ifjúsági csoport, illetve plébánia készítette el a lepel darabjait. Egy karitász által szervezett műhelymunka alkalmával ezekből állt össze a hatalmas, 300 méter hosszúságot is meghaladó köpeny.
A Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa jóvoltából iskolánk diákjai
vehették Magyarországon először kezükbe ezt a szimbolikus ruhadarabot, melynek segítségével közelebb hozható Szent Márton története és szellemisége az emberekhez. A köpenyt különböző szervezetek között osztották szét, így jutott egy darabja hazánkba. Bízunk benne, hogy ezzel a kezdeményezéssel is hozzájárulunk Szent Márton üzenetének terjesztéséhez: a jelenlegi európai életben való közösség élményéhez.
Az osztályról készített fénykép egy részlete lesz az Európa minden részéből visszaküldött képekből alkotott fotokollázsnak, melyet Szent Márton napon tesznek közzé a németországi Rottenburg-Stuttgarti Egyházmegyében.

Molnárné Dr. Magyar Gabriella
osztályfőnök