Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hálaadás a karitász munkatársakért

1119-karitasz-unnerp-szombathely-16-of-17Szent Erzsébet napján – idén november 19-én – minden évben összegyűlnek a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy hálát adjanak szolgálatukért, az Istentől kapott kegyelmekért és egyben imádkozzanak azokért, akik jóvoltából segíteni tudnak a rászorulókon. 2022-ben is Szombathelyen a Szőllősi-templomban tartották hálaadásukat a szervezet munkatársai, önkéntesei, ahol köszöntötték azokat, akik idén egyházi, önkormányzati elismeréseket vehettek át munkájuk elismeréseként. 

1119-karitasz-unnerp-szombathely-10-of-17Az egyházmegyei karitász munkját országosan is ismerik és elismerik, méltatta a szervezet tevékenységét szentbeszédében Fekete Szabolcs Benedek. Imádkozni kell Istenhez, hogy az anyagi gyarapodás ne nyomorítsa meg az emberek szívét és tudjanak adni, segíteni a rászorulókon, jegyezte meg a segédpüspök. Kiemelte: Szent Erzsébet élete erre példa. Bár anyja, Meráni Gertrúd szerette a pénzt, a vagyont és nem törődött az alattvalókkal, addig  Erzsébet imádkozott – édesanyjáért is – és támogatta az elesetteket. 

Ha vagyonotok ha gyarapszik, szívetek hozzá ne tapadjon idézte a 62. zsoltárt Fekete Szabolcs Benedek. 

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök szentbeszédét meghallgathatják itt. 

1119-karitasz-unnerp-szombathely-1-of-17 A szentmise végén köszöntötték azokat a Karitász munkatársakat, akik országos vagy helyi kitüntetésben, díjban részesültek.

2022-ben Caritas Hungarica-díjjal tüntették ki Horváth Gábornét, a Toronyi Plébánia Karitász Csoport, Horváth Józsefnét a Bucsui Plébániai Karitász Csoport, Seper Péternét, a Nardai Plébániai Karitász Csoport tagját.

Győrvári Edith-díjban részesült Szombathelyen Tóth Lászlóné az újperinti Segítő Szűz Plébániai Karitász csoport tagja. Szintén a Szombathelyi Önkormányzat kitüntetését, a Pálos Károly-díj I. fokozatát kapta dr. Sámsonné Sándor Ágnes, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szakmai igazgatója. 

1119-karitasz-unnerp-szombathely-17-of-17A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Erzsébet rózsája díjban részesült Erős Klára, a körmendi Szent Erzsébet Plébániai Karitász Csoport vezetője.  

A szervezet munkatársait Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök köszöntötte. A díjazottaknak gratulálunk és Isten áldását kérjük további szolgálatukra!