Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Kamaszkodó - Önismereti kalandozás és kincskeresés középiskolásoknak

kamasz2-12022 őszén fiataloknak szóló önismereti foglalkozásokat tartottak a Martineum Felnőttképző Akadémián. Az egyik résztvevő beszámolójából:

A „Kamaszkodó” csoport mindannyiunk számára nagyon jó élmény volt. A jól felépített alkalmakon, játékos példákon és feladatokon keresztül érdekes témákat dolgoztunk fel. Biztonságos légkörben, mintha ablakokat nyitottunk volna magunkon, fedeztük fel és feszegettük saját határainkat, ezáltal segítettünk önmagunkon és egymáson. Voltak nehéz témák, ezekhez mindig kaptunk kiindulási pontokat, átgondolási szempontokat, így újkamasz4 megvilágításba kerülhettek a dolgok. A nehéz pillanatokon egymás támogatásával sikerült túllépni és minden alkalommal újabb tudással, pozitív érzésekkel térhettünk haza. Ági néni (Gombos Ágnes) szuperül vezette és egyensúlyban tartotta a csapatot, rengeteget segített nekünk önmagunk megismerésében, elfogadásában és a változás lehetőségeinek felismerésében.
Mintha egy pillanat alatt röpült volna el ez a négy alkalom. Sajnáltuk, hogy véget ért, szívesen jöttünk volna még ebbe a bizalommal teli, családias hangulatú kis közösségbe.
A program Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg.
Cseke Hajnalka Réka