Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Meghívás egy családos életközösség létrehozására

életközösségSzent Ferenc és Charles de Foucauld lelkiségében, egyházi jóváhagyással működő ausztriai életközösség magyarországi meghonosításában szeretne közreműködni a Szombathelyi Egyházmegye. Az erről szóló felhívást olvashatják. 

Kedves Testvérek!

 

Egy magyar házaspár nemrégiben megismerkedett egy ausztriai életközösséggel (Franziskusgemeinschaft – Pinkafeld), akik egyházi jóváhagyással családosként élnek együtt, osztják meg egymással az életüket. Közös imádság és közös munka, ünnepek és testvéri együttlétek teszik gazdaggá a napjaikat. Együtt vannak örömben és nehézségben. Gazdálkodással foglalkoznak, és kézműves mesterségeket űznek. Egyszerűen élnek Szent Ferenc és Charles de Foucauld lelkiségében. 

Az a vágyunk, hogy Magyarországon is létrejöjjön egy hasonló életközösség, ahol együtt, egymás mellett laknának hasonló szellemiségű családok, együtt gazdálkodnának, együtt imádkoznának, megosztanák egymással örömeiket, nehézségeiket, hitüket.

Ha érez valaki magában vágyat ilyen életformára, várjuk jelentkezését a e-mail címen. Az érdeklődő családoknak egy találkozót szervezünk, amelynek során a tervezett közös élet helyszínével, konkrétumaival is megismerkedhetnek.