Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

HA PÁSZTOR LENNÉL , VAGY BÖLCS ..

img-20221224-1748262022.december 24- én, szombaton délután 17  órai kezdettel  szentmise keretében került sor a hagyárosböröndi katolikus templomban a hagyományos karácsonyi betlehemes pásztorjátékra, Tompa Ágnes rendezésében.

A zenei közreműködők ezúttal is  Lőrincz Kálmán /gitár/ és Paksa Gergely /orgona/ voltak. A műsor felelevenítette a júdeai pásztorok és a három napkeleti bölcs 2000 évvel ezelőtti betlehemi látogatását az újszülött Jézusnál, és egyben ennek  mai aktualitását is kihangsúlyozta.A z ünnepi hangulatot emelték a klasszikus / Ó, gyönyörűszép titokzatos éj,  Betlehem kis falucskában, Fel nagy örömre, Pásztorok,keljünk fel, Mennyből az angyal, Szállást keres a Szent Család, Dicsőség mennyben az Istennek/ és  modern feldolgozású karácsonyi énekek /József Attila megzenésített verse, a Betlehemi királyok, Gyere el a jászolhoz még ma éjjel.../ A rendezvény érdekessége volt, hogy a gyermekszereplők egy része a műsor után, a mise folytatásában  egyúttal az oltár körüli  minisztrálási feladatokat is ellátták!

Farkas László plébános Jézus Krisztus születésének ünnepén  arról beszélt, milyen nagy  különbség van  aközött, ha valaki  Istennel együtt, Isten mellett, illetve Isten nélkül karácsonyozik, azután pedig  köszönetet mondott a műsor szervezőinek, szereplőinek,valamint az abban segédkezőknek.

A mise végén Varga Katalin polgármester  kapott szót,aki a faluközösség megtartó erejét, a gyermekvállalás fontosságát  hangsúlyozta, majd a helyi önkormányzat ajándékát nyújtotta át az idén született, a községben lakó  Kusztos Liliána  és Szmodics Krisztián  szüleinek. 

Szerző: Ács László helyi tudósító   Fotók: Ács Violetta