Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Vízkereszt, vagy amit akartok

15329-vizkereszt-vagy-amit-akartokVízkereszt, vagy, amit akartok – ezzel a fantázianévvel hirdette meg Jézus megjelenésének ünnepét a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia közössége. 

image00006

Bazitai közösséggel 16.30 kor kezdődött a szentmise, amelynek keretében szenteltvíz készítés is volt.

Elsőpéntek lévén 17 órától Jézus Szíve imáórát tartottunk a plébániatemplomban. Hívek és oltárszolgálatra kész minisztránsok fontuk körül az oltárt, hogy megünnepeljük Jézus megjelenésének ünnepét. A bűnbánati szertartásban szenteltvíz készítés tette különlegessé a mai szentmisét, majd bűnbánattartásunk jeléül meghintettek bennünket.

A napi elmélkedést Pongrácz Benedek papnövendék tartotta, aki a találkozások fontosságára hívta fel a figyelmünket az evangélium kapcsán. Találkozni Istennel és egymással, erre kaptunk meghívást a mai ünnepen.

15330-vizkereszt-vagy-amit-akartokA szentmisét követően a Szent József Közösségi Házban közösség építés és a találkozás jegyében éjszakába nyúlóan társasjátékozásra hívtuk a híveket. Gaál Bálint és felesége, Melinda, valamint a heti rendszerességgel összehívott Társasozó Csoport koordinálta z asztalokat, segítettek megtanulni új játékokat. A felhőtlen játék örömében villámgyorsan elrepült az idő, miként pár nap múlva véget is ér a karácsonyi időszak.