Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Fatimai est Bucsuban

img-24012023. február 13-án Bucsuban gyülekeztek a toronyi plébánia hívei, hogy szentmise és körmenet keretében adjanak hálát és imádkozzanak a Fatimai Szűzanyához.

img-2408Az est a rózsafüzér elmondásával kezdődött. A szentmisét Haller László plébános atya mutatta be. László atya szentbeszédében a Mária-tisztelet történetéről és fontosságáról beszélt, akinek a hyperdulia és protodylia, mindenki feletti tisztelet jár. „Mi, akik jelen vagyunk itt ezen az engesztelő estén, már jelenlétünkkel is hirdetjük az evangéliumot. Hitet teszünk Jézus és az Ő tanítása mellett. Ugyanakkor hitet teszünk és tiszteljük az Ő édesanyját a Boldogságos Szűz Máriát, aki Szentfiához hasonlóan a kicsinyeknek, a lenézetteknek, a büszke emberi logikát kikerülve jelentette ki magát a világnak Medjugorjéban, Lourdesban, Fatimában és Guadalupében” – zárta szavait a plébános atya. 

img-2426A szentmise végén a hívek körmenetben vonultak a templom körül, majd a templomba visszatérve László atya vezetésével imádkoztak Szűz Máriához.