Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Imahadjárat Magyarország és Európa keresztény jövőjéért

imahadjaratSzeretettel szólítunk minden jószándékú embert, hogy imádkozzunk és böjtöljünk közösen a békéért, a nemzetek keresztény hitre ébredéséért, és Egyházunkért Magyarországon és egész Európában!

Sokan imádkoztunk és imádkozunk a békéért. Azon történelmi fordulóponton, ahová világunk érkezett, nem adhatjuk fel a lelki harcot! Nekünk keresztényeknek van válaszunk a krízisekre: Jézus Krisztus Evangéliuma!

 

Meggyőződéssel hisszük, hogy ha az emberiség elfogadja Isten megmentő tervét, akkor – és csak akkor – fog megmenekülni. Nem fogadjuk el a „felvizezett” válaszokat és a tolerancia álcája mögé bújó megalkuvást! Az Evangélium kristálytiszta, örök Igazság – nem szorul javításra, ellenkezőleg: ez a mi gyógyulásunk útja.

 

Arra hívunk Benneteket, hogy kövessük az evangéliumi négy jó barát példáját, akik bénán fekvő barátjukat hordágyra tették, és Jézus elé vitték. (A történetet Lukács evangéliumában olvashatod: Lk 5:17-26.) Fogjunk össze és vigyük mi is beteg kontinensünket az Isteni Orvos elé – mert életünk, és jövőnk záloga is Ő: a názáreti Jézus Krisztus. Küzdelmünk fegyverei idén a dicsőítő ima, a böjt, valamint a csendes Istenre figyelés lesznek. Különösen két karizmára lesz szükségünk a Szentlélektől: a bölcsesség és a hit ajándékaira.

 

Hívunk tehát minden keresztényt, hogy csatlakozzatok hozzánk és imádkozzunk együtt a békéért, 2023. február 22-től egészen Húsvétig, minden nap!

 

Az imádság 7 lépése, melyben hétről hétre követjük a négy jó barát lépteit:

 

1. BŰNBÁNAT

2. REMÉNY

3. BÖLCSESSÉG

4. HIT

5. ÖRÖM

6. ALÁZAT

7. KIENGESZTELŐDÉS

 

Ha velünk tartasz, annyit vállalsz, hogy Húsvétig minden nap imádkozol az éppen aktuális témában 10 percet és vállalsz valamilyen böjtöt. (Nincs meghatározva, hogy mit és mennyit kell imádkozni, ha mégis szükséged lenne segítségre, akkor a honlapunkról tudsz letölteni néhány imát. A böjt sincs meghatározva, de arra hívunk, hogy akár a szokásos szerda és vagy pénteki kenyér-víz böjttel, akár rendhagyó módon - kevesebb kávé, alkohol, cigaretta, telefon, közösségi média, kütyüzés, stb. felajánlásával csatlakozz a böjthöz.) Kérjük továbbá, hogy legyél te is építője egy nagy nemzetközi imakatedrálisnak, hogy éjjel – nappal minden pillanatban szállhasson Istenhez a dicséret szava. Fogadj örökbe egy imaórát, és minden héten egy órát imádkozz a dicsőítést vezető testvérekkel, és értük is. Ennek módjáról a jelentkezőknek küldünk majd útmutatást. Idén fontos része az imahadjáratunknak, hogy fülünk Jézussal együtt figyeljen a csöndességben hozzánk szólni kívánó Atyára. A 10 perces ima után tölts 5 percet csendben, Istenre várakozva.

RÖVIDEN:

10 perc saját ima – 5 perc csöndes Istenre figyelés – valamilyen böjt – heti egy óra dicsőítés.

 

Ha hívást érzel, kérjük jelentkezz ezen linkre kattintva:

https://forms.gle/upLjGN8GaqK7wDwB9

Az Egység imája – Letölthető pdf.  

 

Imával és szeretettel,

a Nemzetközi Közbenjáró Ima Hálózat szolgálói

https://ih-hu.webnode.hu/

 

Ps: A kezdő témában Fekete Szabolcs szombathelyi segédpüspök mondja el gondolatait egy rövid videóban. Ezt az imahadjárat kezdésével küldjük el.

 

Ps2: Kérlek, adjátok tovább ezt a felhívást ismerőseitek körében is!