Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Hálaadó szentmise Batthyány-Strattmann László boldodggá avatásának 20 éves évfordulóján

batthyany-unnep-kormenden-38-of-58Március 23-án emlékezik meg egyházmegyénk arról, hogy 20 éve, 2003-ban avatta boldoggá Rómában Szent II. János Pál pápa Batthyány-Strattmann Lászlót. Körmenden emlékkonferenciát rendeztek a jeles nap kapcsán, amelyet püspöki szentmise zárt a plébániatemplomban. 

batthyany-unnep-kormenden-31-of-58Körmend Város, a Magyar Parlamenti Imacsoport és a Magyar Batthyány Alapítvány közös szervezésében valósult meg a boldoggá avatás évfordulóján szervezett konferencia, amelyről a vaol.hu-n olvashatnak beszámolót. 

Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök volt a főcelebránsa a Szent Erzsébet-templomban bemutatott szentmisének. Homíliájában felhívta a figyelmet Batthyány László halála előtti szenvedésére, amelyet a Krisztussal való találkozás tudatában élt meg. Nekünk is fontos lenne, hogy készüljünk a halálra, az elmúlásra. És ne rettegve gondoljunk földi utunk lezárására. Ebben nagy példa számunkra Batthyány László, mondta a segédpüspök, akinek szentbeszédét meghallgathatják itt.