Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

Bérmálkozók lelki napja Zalaegerszegen

bermalkozok-napja-zalaegerszeg-31-of-54A Szombathelyi Egyházmegye bérmálkozóinak tartottak találkozót, lelki napot Zalaegerszegen március 24-én. 

bermalkozok-napja-zalaegerszeg-11-of-54A házigazdák mellett többek között Teskándról, Bagodról, Körmendről, Egervárról, Jánosházáról is érkeztek résztvevők. A nap során a Mária Magdolna-templomban dr. Székely János megyéspüspökkel találkoztak a fiatalok, aki válaszolt a diákok által feltett kérdésekre. A Mindszentyneumban Óra Krisztián atya Szent Péter apostol életét elevenítette fel a fiataloknak és adott példáján keresztül útmutatást hétköznapjaikra. Elmer atya verbita szerzetes az Egyház titkaiba avatta be a fiatalokat. Emellett egy rejtvényt is meg kellett oldaniuk a plébániai csoportoknak. A napot szentmise zárta.

Jézus kopogtat a szívetek ajtaján, szeretne belépni az életedbe, mondta a fiataloknak dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédében. Hozzátette: Jézus a bérmálással megakarja ajándékozni életedet, tüzet akar gyújtani Benned: a szeretet, a hit tüzét.

Ezen az ajtón a kilincs csak belül van, csak Te tudod Jézus előtt kinyitni az ajtót. 

Jézus magokat hint el Benneteket a bérmálással. Ezek a magok csak akkor hoznak termést, ha nem egy tasakba, egy fiókba rejted őket, hanem a szívedbe belehullik, ha táplálod, élteted akkor kikel és az életedben termést hoz. 

Milyen magokat ad Isten a bérmálásban?

A hit magját, amivel megtanulod másként lánti a világot. Látod az egész értelmét, okát, célját. A Krisztus követés magját, amely a szeretet, boldogság, teljesség útja. A jócselekedetek magját, hogy jót tegyeteket azokkal akikkel találkoztok életetek során. 

 

Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszédét meghallgathatják itt.