Szombathelyi Egyházmegye

Szécshenyi 2020 - Európai Szociális Alap

„Ciklus-show” a Martineumban június 29-én és augusztus 30-án

ciklus-show-plakat-2023-nyaranInteraktív felvilágosító foglalkozás szerveznek 10-12 éves lányoknak a Martineum Felnőttképző Akadémián 2023. június 29-én és augusztus 30-án.

 

A „Ciklus-show” a német MFM-Projekt magyarországi adaptációja. A program egy orvostudományi-biológiai alapokon nyugvó, interaktív felvilágosító foglalkozás 10-12 éves lányoknak. 

A „Ciklus-show” központi gondolata: a serdülő lányok önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel - és így saját magukkal kapcsolatban. A saját test értékességének megtapasztalása alapvető fontosságú ahhoz, hogy az egészségünkkel, termékenységünkkel és nemiségünkkel felelősen tudjunk bánni. Ez minden megelőzés alapja, ezért a program jelmondata: „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok.”

A látványos, izgalmas, újszerű bemutatón a képzett vezetők a drámapedagógia eszközeit használják, játékos formában „vezetik” végig a gyermekeket testük fizikai változásain. Több érzékszerven keresztül is hat a gyermekekre a foglalkozás. Az elméleti ismereteken kívül nagyon sok praktikus tanács is elhangzik, amit szintén interaktív formában együtt beszélnek meg, pl. a higiéniáról stb. A gyermekek szabadon feltehetik kérdéseiket is.

Időpont: 2023. június 29. (csütörtök) és augusztus 30.  (szerda) 9.00-14.00

Részvételi díj: 4000 Ft/fő

A foglalkozásokat vezeti: Kissné Takács Eszter

A foglalkozásokat minimum 10 lány jelentkezése esetén tudjuk megtartani.

Az érdeklődő szülőket is várjuk egy ún. szülői tájékoztatóra (kb. 60 perc), ahol megismerhetik a program témáját, módszereit. Így a szülő beleláthat abba, hogy minek volt részese gyermeke.

A szülői bemutató időpontjai várhatóan: 2023. június 29. és augusztus 30. 14.30 óra

A szülői bemutatón való részvétel ingyenes.

Előzetes jelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken:

E-mail:

Telefon: +36 30 845 76 12